Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί με αυξήσεις φόρων στο Brexit o Όσμπορν

Απειλεί με αυξήσεις φόρων στο Brexit o Όσμπορν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι θα παρουσιάσει έκτακτο προϋπολογισμό στην περίπτωση που οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά 57 από τους βουλευτές του δικού του Συντηρητικού Κόμματος είπαν ότι θα μπλοκάρουν τα μέτρα αυτά.

Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 23 Ιουνίου και καλούνται να αποφασίσουν εάν η χώρα τους θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ή θα αποχωρήσει. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται διχασμένο με τον Όσμπορν και τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να τάσσονται υπέρ της παραμονής και άλλα σημαίνοντα στελέχη να τάσσονται υπέρ της αποχώρησης.

Με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν μια δυναμική υπέρ του Brexit, ο Όσμπορν κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις του για τις επιπτώσεις μιας αποχώρησης, λέγοντας ότι θα απαντήσει σε αυτό το ενδεχόμενο αυξάνοντας τους φόρους και μειώνοντας τις δαπάνες.

«Θα πρέπει να αντλήσουμε περισσότερα χρήματα είτε αυξάνοντας τους φόρους όπως τον φόρο εισοδήματος ή θα πρέπει να δαπανούμε λιγότερα για τις μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι υπηρεσίες υγείας ή το εκπαιδευτικό σύστημα ή τον αμυντικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Όσμπορν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.

«Η χώρα δεν έχει σχέδιο στην περίπτωση που αποχωρήσουμε από την ΕΕ. Σε περίπου μια εβδομάδα θα ξυπνήσουμε χωρίς οικονομικό πλάνο για τη χώρα μας, με οικονομική αστάθεια, με χρόνια αβεβαιότητας και θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες περικοπές. Η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει το μέγεθος των δημόσιων υπηρεσιών που έχουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε.

Το επίσημο στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης απάντησε με μια δήλωση που είπε ότι έχει υπογραφεί από 57 Συντηρητικούς βουλευτές, ανάμεσά τους ο πρώην ηγέτης του κόμματος και υπουργός Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

«Είναι παράλογο να λέει κανείς ότι εάν ο κόσμος ψηφίσει υπέρ του να ανακτήσει τον έλεγχο από την ΕΕ τότε θα θέλει να τους τιμωρήσει με τέτοιο τρόπο. Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να έχει στήριξη στη Βουλή για αυτές τις προτάσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή μια πλειοψηφία 17 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο φραστικός πόλεμος αντανακλά την κλιμάκωση της εσωτερικής διαμάχης που διχάζει το Συντηρητικό Κόμμα και αυξάνει την πιθανότητα να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά η κυβέρνηση στην περίπτωση που επικρατήσει το στρατόπεδο του Brexit.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, με 229 βουλευτές, αντιτίθεται στα μέτρα λιτότητας εδώ και έξι χρόνια, και ένα από τα μέλη του που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, η Γκιζέλα Στιούαρτ, είπε ότι οι συνάδελφοί της ποτέ δεν θα ψηφίσουν αυτό που χαρακτήρισε «προϋπολογισμό τιμωρίας» του Όσμπορν.

«Δεν πρόκειται για απλές προειδοποιήσεις από έναν υπουργό των Συντηρητικών, είναι πραγματικά χρήματα εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο και αυτή είναι μια αμετάκλητη απόφαση την οποία αντιμετωπίζουμε την επόμενη Πέμπτη», δήλωσε ο Όσμπορν. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα ομιλία μαζί με τον προκάτοχό του, τον Άλιστερ Ντάρλινγκ από τους Εργατικούς, ο οποίος κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών όταν η Βρετανία επλήγη από την οικονομική κρίση το 2008.

«Τώρα ανησυχώ ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι το 2008», αναμένεται να πει ο Ντάρλινγκ. «Το στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης δεν έχει ιδέα, δεν έχει κανένα σχέδιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr