Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές μπήκαν σε κουρδικά χωριά και άρπαξαν νεαρούς άνδρες και γυναίκες

Τζιχαντιστές μπήκαν σε κουρδικά χωριά και άρπαξαν νεαρούς άνδρες και γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έκαναν επιδρομή την Τρίτη σε κουρδικά χωριά στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και έπιασαν ομήρους δεκάδες Κούρδους αμάχους.

Οι επιδρομές των τζιχαντιστών έγιναν στα χωριά γύρω από την πόλη Αλ Μπαμπ, που βρίσκεται στο μέσο της απόστασης μεταξύ της πολιορκημένης από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πόλης Μανμπίτζ (ανατολικά) και της πόλης του Χαλεπιού (δυτικά).

Στον χάρτη της google βλέπετε σημειωμένη την τοποθεσία της Αλ Μπαμπ.

Οι τζιχαντιστές μπήκαν στα χωριά Σάουα, Καρκαλμπίν, Τελ Τζάρτζα, Σοσινμπάτ, Νουμάν και Καμπασίν και έπιασαν περισσότερους από 210 Κούρδους χωρικούς.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι η Αλ Μπαμπ βρίσκεται στα εδάφη που ελέγχει ακόμα το Ισλαμικό Κράτος (μαύρο χρώμα). Ανατολικά οι κουρδικές δυνάμεις (κίτρινο χρώμα) έχουν περικυκλώσει και πολιορκούν τη Μανμπίτζ, ενώ δυτικά με πράσινο χρώμα είναι οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και η Αλ Κάιντα. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που παραμένουν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

al_bab_map

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στα χωριά που έκαναν επιδρομές οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχαν από πριν εντοπίσει τα σπίτια που έμεναν κουρδικές οικογένειες και μπήκαν μόνο σε αυτά για να πιάσουν ομήρους.

“Έσερναν νέους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους, άνδρες και γυναίκες, και τους φόρτωσαν σε μεγάλα φορτηγά. Δεν γνωρίζουμε που τους πήγαν”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

“Οι τζιχαντιστές δεν πείραξαν ηλικιωμένους και παιδιά, πήραν μόνο νέους και υγιείς, αγόρια και κορίτσια”.

“Οι περισσότεροι από τους απαχθέντες ήταν νέοι άνδρες και ήταν και ορισμένες γυναίκες. Ανησυχούμε για τις μοίρες τους, ίσως η οργάνωση τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες στις μάχες ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)”, δήλωσε ο Κούρδος δικηγόρος Ομράν Μανσούρ μιλώντας στο ARA News.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δέχονται επίθεση από τις SDF δυτικά του Ευφράτη και έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, οι Κούρδοι έχουν απελευθερώσει 105 χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

“Οι εξτρεμιστές έχουν εξαπολύσει κύμα διώξεων και εκδίκησης εις βάρος των άμαχων Κούρδων και άλλων κοινοτήτων στο βόρειο Χαλέπι κατηγορώντας τους ότι υποστηρίζουν τις SDF”, συνεχίζει ο Μανσούρ.

Ο ίδιος μάλιστα ανησυχεί μήπως οι Κούρδοι νεαροί που πιάστηκαν από τους τζιχαντιστές ίσως υποχρεωθούν να πολεμήσουν ενάντια στις SDF, ενώ οι γυναίκες καταλήξουν ερωτικές σκλάβες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr