Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Γενοκτονία των Γιαζίντι σε Ιράκ – Συρία διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος

ΟΗΕ: Γενοκτονία των Γιαζίντι σε Ιράκ – Συρία διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας σε βάρος των Γιαζίντι στη Συρία και στο Ιράκ, αποσκοπώντας στον αφανισμό της εθνο-θρησκευτικής ομάδας των 400.000 ανθρώπων μέσω δολοφονιών, σεξουαλικής σκλαβιάς και άλλων εγκλημάτων, ανέφεραν ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών.

Η έκθεσή τους, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις με δεκάδες επιζώντες, ανέφερε ότι οι ισλαμιστές μαχητές συλλαμβάνουν συστηματικά Γιαζίντι στο Ιράκ και στη Συρία από τον Αύγουστο του 2014, επιδιώκοντας «να εξαλείψουν την ταυτότητά τους» σε μια εκστρατεία που πληροί τα κριτήρια της γενοκτονίας όπως ορίζεται στη Σύμβαση της Γενεύης του 1948.

«Η γενοκτονία των Γιαζίντι συνεχίζεται», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο Πάουλο Πινιέιρο, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «το έγκλημα της γενοκτονίας πρέπει να προκαλέσει μια πολύ πιο κατηγορηματική δράση σε πολιτικό επίπεδο, περιλαμβανομένου και του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο Βίτιτ Μουνταρμπόρν, μέλος της Επιτροπής, δήλωσε ότι στην έκθεση «καταγράφονται λεπτομερώς πληροφορίες για τόπους, παραβιάσεις και ονόματα των δραστών» και ότι έχει αρχίσει το μοίρασμα των πληροφοριών με ορισμένες εθνικές αρχές, οι οποίες διώκουν ξένους μαχητές.

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσπάθησε να αφανίσει τους Γιαζίντι αναγκάζοντας τους άνδρες να επιλέξουν ανάμεσα στη μεταστροφή τους στο ισλάμ και στον θάνατο, βιάζοντας ακόμη και κοριτσάκια εννέα ετών, πουλώντας γυναίκες σε σκλαβοπάζαρα και στρατολογώντας αγόρια στον πόλεμο, ανέφερε η έκθεση.

«Καμία άλλη θρησκευτική ομάδα σε περιοχές στη Συρία και στο Ιράκ που τελούν υπό τον έλεγχο του ISIS δεν έχει υποστεί τον όλεθρο που υπέστησαν οι Γιαζίντι», αναφέρεται στην έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr