ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες, Συρία,


















































Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν τουρκική βάση στη Β/Δ Συρία - Ο Τόμας Μπάρακ πήρε το μέρος των Τούρκων κατά του Ισραήλ
Γιατί οι Ισραηλινοί ανατίναξαν την τουρκική βάση στη Β/Δ Συρία - Τι είπε ο Νετανιάχου
«Κοτούλες» (ή μάλλον... γαλοπούλες) οι Τούρκοι μετά τις ισραηλινές βόμβες που έφαγαν στη Β/Δ Συρία - Θρασύδειλοι με ρόμπες
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: ΣΟΚ στην Τουρκία από τον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό - «Η Τουρκία σκύβει το κεφάλι μόνο όταν είσαι
Politico: Η Ελλάδα «σαμποτάρει» τα σχέδιά της για το brain drain - Πώς κατέρρευσε το πρόγραμμα των 80 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Kάθε ρεκόρ κατέρριψε ο αριθμός από πρόσφυγες και εκτοπισμένους καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το 2015 άγγιξε τα 65,3 εκατομμύρια.
Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό πληθυσμό της Βρετανίας και είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το 2014.
Τότε είχαν καταγραφεί 59,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, παγκοσμίως.
Από το 2011, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται διαρκώς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την περυσινή χρονιά, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 9,7%.
Ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στα 21,3 εκατομμύρια και των εσωτερικά εκτοπισμένων στα 40,8 εκατομμύρια.
Σ’ αυτούς, θα πρέπει να προστεθούν και 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι που αιτήθηκαν άσυλο σε ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες.
Η UNHCR τονίζει ότι «ένας στους 113 ανθρώπους σήμερα είναι ξεριζωμένος, έχει αιτηθεί άσυλο, είναι εσωτερικά εκτοπισμένος ή είναι πρόσφυγας».
Ο Ύπατος Αρμοστής Φίλιπο Γκράντι, εκτιμά ότι οι παράγοντες που απειλούν τους πρόσφυγες πολλαπλασιάζονται.
«Τρομακτικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών πεθαίνει κάθε χρόνο στη θάλασσα.
Στην ξηρά οι άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους επειδή τα σύνορα έχουν κλείσει», υπογράμμισε.























































