Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ακατανόητο να μη μπορεί η Αυστρία να απελαύνει πρόσφυγες στην Ελλάδα”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυστρία προκαλεί εκ νέου και αυτή τη φορά τους ενοχλεί που εκτός του ότι έκλεισαν τα σύνορα, το “Δουβλίνο” δεν τους αφήνει να μας στείλουν και τους υπόλοιπους πρόσφυγες που έχουν φτάσει εκεί.

Η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, χαρακτηρίζοντας ακατανόητο το ότι είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της «οικογένειας του Δουβλίνου», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα κατά τις χθεσινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

Ευχολόγια αντί ουσιαστικών μέτρων για την προσφυγική κρίση

Στις συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις, όπως η μεταναστευτική πίεση, ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην Ε.Ε..

Όπως είπε, με τον Φρανς Τίμερμανς συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διαχείρισης.

Ο Αυστριακός ΥΠΕΣ επισήμανε θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε ένα σύστημα Σένγκεν που να λειτουργεί, και προς τούτο απαιτούνται ασφαλή εξωτερικά σύνορα στην Ε.Ε. που καθιστούν αναγκαία μία ισχυρή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

Γι’ αυτό μπορεί να αποτελέσει μοντέλο η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή των συνόρων στην Αυστρία, πρόσθεσε.

Κατά τον Βόλφγκανγκ Σομπότκα, το σύστημα Σένγκεν πρέπει να ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, «ο χώρος Σένγκεν είναι ένα σύμβολο για μία ενιαία Ευρώπη, για ασφάλεια και για ευημερία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr