Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μια νέα πιο τρομερή οργάνωση από το Ισλαμικό Κράτος θα γεννηθεί”

“Μια νέα πιο τρομερή οργάνωση από το Ισλαμικό Κράτος θα γεννηθεί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία του ότι μια πιο ακραία και πολύ πιο επικίνδυνη τζιχαντιστική οργάνωση από το Ισλαμικό Κράτος θα προκύψει στο μέλλον, εξέφρασε ανώτερος διοικητής των ιρακινών δυνάμεων που συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα του Ιράκ.

Ο Αμπουλγουαχάμπ Αλ Σαάντι, μιλώντας στο Sumaria News, είπε ότι οι περίπου 4.000 τζιχαντιστές που κατείχαν τη Φαλούτζα επί δυόμιση χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2014, επέβαλλαν την ιδεολογία τους στους κατοίκους της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος ενστάλαξε την εξτρεμιστική ιδεολογία του, υποστηρίζει ο Ιρακινός αξιωματικός, στις περιοχές που κατέλαβε και μια άλλη εκδοχή του Ισλαμικού Κράτους είναι πολύ πιθανό να προκύψει στο μέλλον [μετά την ήττα του ISIS], η οποία αναμένεται να είναι πιο εξελιγμένη και πιο βίαιη.

Οι τζιχαντιστές που στάθμευαν στη Φαλούτζα, συνεχίζει ο ίδιος, ήταν κοντά στους 4.000 άνδρες. Από αυτούς μόνο το 15% ήταν ντόπιοι Ιρακινοί, οι υπόλοιποι είχαν έρθει εθελοντές από άλλες χώρες.

“Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί από τις ιρακινές δυνάμεις από την έναρξη της επιχείρισης και ακόμα 1.086 έχουν συλληφθεί”, όπως αποκάλυψε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους κατοίκους της Φαλούτζα, άλλαξε “γνώμη” περί εμποτισμού των πληθυσμών με τζιχαντιστικό δηλητήριο και είπε ότι οι κάτοικοι είναι πιστοί στη χώρα τους και δεν θα είχαν δεχθεί το Ισλαμικό Κράτος εάν δεν είχαν καταναγκαστεί.

Η Φαλούτζα είναι η πρώτη πόλη του Ιράκ που καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο του 2014, έξι μήνες πριν εισβάλουν οι τζιχαντιστές στο βορειοδυτικό Ιράκ από τη Συρία μέσω Τουρκίας και καταλάβουν τη Μοσούλη.

Η επιχείριση απελευθέρωσης της Φαλούτζα ξεκίνησε στις 22 Μαΐου 2016 και πλέον το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr