Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δυσμένεια οι Κούρδοι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος

Σε δυσμένεια οι Κούρδοι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους Κούρδους τζιχαντιστές μέλη του και πλέον δεν τους αναθέτει ούτε ηγετικά, ούτε υπεύθυνα πόστα μέσα στην οργάνωση.

Κούρδος αξιωματούχος του Ιράκ αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες του, ότι πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας Κούρδος σε ηγετικό πόστο μέσα στο Ισλαμικό Κράτος.

Να σημειωθεί εδώ ότι περίπου 500 Κούρδοι ισλαμιστές, κυρίως νεαροί σε ηλικία, είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος όταν εμφανίστηκε.

Από αυτούς 300 περίπου έχουν σκοτωθεί, 150 λιποτάκτησαν από την οργάνωση και για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει καμία πληροφορία τι έχουν απογίνει.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε το χαλιφάτο του, την Άνοιξη του 2014, δεκάδες νεαροί Κούρδοι από το ιρακινό και το ιρανικό Κουρδιστάν έσπευσαν να ενταχθούν στην οργάνωση και ορισμένοι πήραν μαζί και τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, όλο το τελευταίο έτος δεν υπάρχει καμία αναφορά στις κουρδικές Αρχές για νέες προσχωρήσεις Κούρδων στην οργάνωση.

“Το γεγονός ότι ούτε ένας δεν εντάχθηκε το τελευταίο έτος αποδεικνύει ότι οι κουρδικές Αρχές έχουν πετύχει στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής ιδεολογίας”, δήλωσε ο αξιωματούχος στο BasNews.

Βεβαίως, πιθανότερο είναι οι Κούρδοι ισλαμιστές να έπαψαν να εντάσσονται στο ISIS επειδή ο πόλεμος σε σχέση με τους Κούρδους από τζιχάντ (ιερός πόλεμος) εξελίχθηκε σε εθνικός.

Εάν μεταξύ των Αράβων ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι εμφύλιος, σε ό,τι αφορά τους Κούρδους είναι εθνικός κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο να περιχαρακωθεί το κουρδικό έθνος απέναντι στους κήρυκες του εξτρεμισμού.

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν διορίζει Κούρδους μέλη του σε καμία ηγετική θέση και αυτό αποδεικνύει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους Κούρδους”, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το BasNews προσθέτει ότι μεγάλο χτύπημα δέχτηκε το Ισλαμικό Κράτος όταν οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν έναν πολυμελή πυρήνα τους που δραστηριοποιούνταν στο Κιρκούκ και στρατολογούσε Κούρδους ισλαμιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr