Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βουλιάζει” η Σικελία από τους παράνομους μετανάστες

“Βουλιάζει” η Σικελία από τους παράνομους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες (λαθρο)μετανάστες καταφθάνουν κάθε εβδομάδα στη Σικελία και το νησί “απειλείται να μετατραπεί σε μια νέα Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το BreitBart.

Τις τελευταίες 36 ώρες περισσότεροι από 1.300 μετανάστες διασώθηκαν από ναυάγια στη Μεσόγειο καθώς προσπαθούσαν να ταξιδέψουν πάνω σε πρωτόγονα σκάφη από τη βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.

Όλοι οι μετανάστες που διασώζονται οδηγούνται στη Σικελία, στην οποία ήδη βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προερχόμενοι από τις ακτές της Αφρικής.

Η Σικελία είναι πλέον η τελευταία ελπίδα των λαθρομεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πολλοί που φτάνουν στη νησί το πιθανότερο είναι να μείνουν εκεί, γράφει το Der Spiegel, επισημαίνοντας κι αυτό με τη σειρά του ότι η Σικελία κινδυνεύει να γίνει μια άλλη Ελλάδα, δηλαδή ένα ακόμα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 48.761 μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο σαλπάροντας από τις ακτές της Λιβύης μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2016.

Από αυτούς οι 2.345 πνίγηκαν, με τη Frontex να ανεβάζει τον βαθμό των ανθρώπων που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου σε 3.500.

Η Frontex αναμένει ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών ανά εβδομάδα θα αυξηθεί σε 10.000 ανθρώπους κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Το Παλέρμο, η πρωτεύουσα της Σικελίας, έχει ιδιαίτερα επηρεαστεί από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μεταναστών.

Η Ιρένε Πάολα Μαρτίνο, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, λέει ότι οι περισσότεροι μετανάστες χρειάζονται ιατρική περίθαλψη αμέσως μόλις φτάνουν.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες, που υποχρεώνονται από τους δουλέμπορους να κάθονται στη μέση και χαμηλά στις βάρκες, εκτίθενται σε ένα μείγμα από θαλασσινό νερό και βενζίνη που διαρρέει από τις μηχανές, που τους προκαλεί σοβαρά εγκαύματα.

Οι ξένοι που φτάνουν στη Σικελία εισάγονται σε κέντρα υποδοχής, όπως το Κέντρο Αστάλι, πρώην ιησουίτικη μονή. Σύμφωνα με τον κοινωνικό λειτουργό Εμίλιο Κόζο, το κτίριο προηγουμένως φιλοξενούσε αστέγους, αλλά τώρα πια είναι σχεδόν γεμάτο με μετανάστες.

Οι μετανάστες προέρχονται από όλη την αφρικανική ήπειρο, ακόμα και από χώρες που θεωρούνται ασφαλείς, όπως ο Νιγηρία.

Μία έκθεση της Frontex αναφέρει, και σοκάρει με αυτό που γράφει, ότι πολλοί Αφρικανοί μετανάστες από τη δυτική Αφρική στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη να φύγουν από τις χώρες τους και αρκετοί δεν είναι και φτωχοί.

Κάποιοι το κάνουν καθαρά για λόγους φιγούρας, να τους δουν σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φίλοι και οι συγγενείς τους, ότι βρίσκονται στην Ευρώπη, αναφέρει η έκθεση της Frontex.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr