Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ! Καθαρή νίκη του Brexit δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα

ΣΟΚ! Καθαρή νίκη του Brexit δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κορυφώνεται η αγωνία για το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μετά από ολονύχτιο θρίλερ και συνεχείς ανατροπές, τα αποτελέσματα σε 308 από τις 382 συνολικά περιφέρειες δείχνουν προβάδισμα του Brexit με 51,6%, έναντι 48,4% του Bremain.

Αρχικά, δημοσκοπήσεις, πολιτικοί και οι αγορές έμοιαζαν να κατατείνουν σε νίκη της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.. Αλλά τα αποτελέσματα υπέρ της αποχώρησης σε πολλές πόλεις της βόρειας Αγγλίας, της Ουαλίας και σε άλλες περιοχές μετρίασαν τον πρώτο ενθουσιασμό των υποστηρικτών της παραμονής.

Η στερλίνα, η οποία κατέγραψε αλματώδη άνοδο έναντι του δολαρίου, απώλεσε σχεδόν όλα της τα κέρδη καθώς τα αποτελέσματα κατεδείκνυαν ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

Σε μια θεαματική ανατροπή, τα γραφεία στοιχημάτων, που έδιναν πάνω από 90% πιθανότητες στη νίκη της Παραμονής όταν έκλεισαν οι κάλπες τα μεσάνυχτα, άρχισαν να κλίνουν προς το Brexit. Ωστόσο οι πιθανότητες αυτές παρουσίαζαν διαρκώς μεγάλες διακυμάνσεις.

Το επίσημο, οριστικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι γνωστό αργότερα το πρωί.

Στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης, Vote Leave, επικρατούσε ατμόσφαιρα γιορτής, κάτι που εντάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πανηγυρίζει ο Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ευρωφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), που λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες δήλωνε πως η παραμονή φαινόταν να έχει προβάδισμα, αποκτούσε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση όσο προχωρούσε η νύχτα, και πριν από λίγο προέβλεψε ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. θα επικρατήσει.

Το ενδεχόμενο Brexit θα οδηγήσει – εάν επιβεβαιωθεί – σε μια περίοδο σοβαρών πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη αλλά και στη Βρετανία και δεν αποκλείεται η παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από το αξίωμα του πρωθυπουργού, παρά την έκκληση δεκάδων ευρωσκεπτικιστών βουλευτών των Τόρις να παραμείνει.

Καθαρή νίκη βλέπει και το Sky News

Αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News προέβλεψε πριν από λίγο ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr