Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαχλαμάρες γραφικών του Μένουμε Ευρώπη – Θέλουν απόσχιση του Λονδίνου

Σαχλαμάρες γραφικών του Μένουμε Ευρώπη – Θέλουν απόσχιση του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γραφικοί που θέλουν να μείνουν Ευρώπη πάση θυσία, ακόμα κι εάν χρειαστεί να διχοτομήσουν τη χώρα τους, υπάρχουν και στη Βρετανία.

Ένας “μένουμε Ευρώπη” δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι συμπατριώτες του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε προφανώς να αποδεχθεί και το αποτέλεσμα της κάλπης. Τι έκανε;

Μαζεύει διαδικτυακά υπογραφές για την απόσχιση της βρετανικής πρωτεύουσας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο “μένουμε Ευρώπη” που θέλει να κάνει ανεξάρτητη πόλη κράτος το Λονδίνο είναι ο Τζέιμς Ο Μάλεϊ και ζητά από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, να κηρύξει την ανεξαρτησία του Λονδίνου από τη Βρετανία και την ένταξη του στην ΕΕ.

Υπάρχουν όμως και… τραγικές ιστορίες. Οι “πιτσιρικάδες” που έκαναν “καριέρες” στις Βρυξέλλες, με παχυλούς μισθούς και ψευδαισθήσεις εξουσίας, οι οποίοι τώρα θα μείνουν άνεργοι.

«Δεν το αποφασίσαμε εμείς αυτό. Όπως φάνηκε από κάποια δημογραφικά στοιχεία που βγήκαν, υπέρ του ΟΧΙ ψήφισαν, κυρίως, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία. Αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θα υποστούμε τις συνέπειες και για περισσότερο καιρό από αυτούς», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 29χρονος Ματ Τζοπ από το Κεντ της Αγγλίας, ο οποίος ζει εδώ και δέκα χρόνια στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά της, η Στέφανι Σεμεράρο, 29 χρονών, επίσης, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Βέλγιο, με πατέρα από την Ιταλία και μητέρα από τη Βρετανία.

Η ίδια δεν μπόρεσε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, παρά τη βρετανική υπηκοότητά της, καθώς δεν έχει γεννηθεί εκεί, αλλά ούτε και η μητέρα της γιατί λείπει περισσότερο από 15 χρόνια.

Ψήφισαν, όμως, συγγενείς και φίλοι και κάποιοι από αυτούς υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αυτό το δημοψήφισμα δεν δίχασε μόνο τη χώρα, αλλά και οικογένειες. Ήταν πολύ δύσκολο να εξηγήσω σε κάποιους από τους συγγενείς μου στη Βρετανία, στη γιαγιά μου για παράδειγμα, ότι πολλά από αυτά που ακούνε από τους υποστηρικτές του Brexit είναι ψέματα. Τους υποσχέθηκαν ότι εάν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ θα έχουν περισσότερα χρήματα για τις συντάξεις και τους ανθρώπους στην τρίτη ηλικία», τονίζει η Στέφανι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιγράφοντας μία κατάσταση συνεχούς έντασης μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Εξάλλου, δηλώνοντας «Ευρωπαία» όταν τη ρωτάνε από πού κατάγεται και εκφράζει την ανησυχία της για το μέλλον της Ευρώπης και την κατεύθυνση που έχει πάρει το ευρωπαϊκό πρότζεκτ.

Πρόκειται δηλαδή για κάποια που δεν θέλει να έχει τη Βρετανία πατρίδα αλλά χρησιμοποιεί τη βρετανική της υπηκοότητα για να παριστάνει την Ευρωπαία.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε λάθος μονοπάτι. Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν τα οφέλη της ΕΕ. Το μόνο που βλέπουν είναι η ύφεση και η κρίση», σημειώνει η 29χρονη Στέφανι, συμπληρώνοντας πως πρέπει αναμφίβολα να «ξανασκεφτούμε το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί η ΕΕ».

«Το πιο τρομακτικό είναι ότι στο τρέχον σκηνικό δίνεται η ευκαιρία στα ακροδεξιά λαϊκιστικά κόμματα να ανέβουν», καταλήγει αυτή που δηλώνει Ευρωπαία και ζει στις Βρυξέλλες με πατέρα Ιταλό. Κάποιος θα της έλεγε, καλά πώς κάνεις έτσι, έχεις και του μπαμπά σου την υπηκοότητα για να συνεχίσεις να ζεις το… όνειρο!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία θα εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr