ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαιτούν νέο δημοψήφισμα οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη” – Ποιόν νόμο επικαλούνται

Απαιτούν νέο δημοψήφισμα οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη” – Ποιόν νόμο επικαλούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απαιτούν νέο δημοψήφισμα οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη”, επικαλούμενοι ένα νόμο που ισχυρίζονται ότι εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν οι Βρετανοί “Μένουμε Ευρώπη” ήδη έχουν γίνει συλλογή περίπου 800.000 υπογραφών ηλεκτρονικά, για τη διεξαγωγή και δεύτερου δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές.

Η πρωτοβουλία προήλθε έπειτα από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Η πλειονότητα των υπογραφών, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

ΚΕΕΕ προς Βρυξέλλες για κανονισμό PPWR: Δε θα αφήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος μιας ανεφάρμοστης ευρωπαϊκής πολιτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr