ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μπάρακ Ομπάμα: Οι εξωγήινοι «είναι πραγματικοί, αλλά εγώ δεν τους έχω δει»
Ελληνικός στρατός με τεθωρακισμένα στη Γάζα
1η Μαΐου 1944 - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Οι Έλληνες στέκονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΡΟΣΟΧΗ μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα - Ο Τσίπρας ζητά οι
Ο Μάρκο Ρούμπιο (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) με τον Κούρδο στρατηγό Μαζλούμ Άμπντι (SDF) και την Κούρδισσα ΥΠΕΞ της AANES Ιλχάμ Εχμέντ
Ισραηλινή βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θέλουμε να κάνουμε σαφές -και το έχουμε ήδη κάνει- ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το δημοψήφισμα για να γίνει διαπραγμάτευση για κάποια καλύτερη συμφωνία ή κάτι παρόμοιο, δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνo (Deutchlandfunk) ο προϊστάμενος της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και υπουργός Ειδικών Καθηκόντων της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.
Μέχρι τη λήξη των διαπραγματεύσεων αποχώρησης, ωστόσο, η Μ. Βρετανία έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ως μέλος της Ε.Ε., είπε.
O κ. Αλτμάιερ εκτιμά ότι η Μ. Βρετανία θα καταθέσει γρήγορα την αίτηση εξόδου από την Ε.Ε..
Πιθανόν αυτό να γίνει σε μερικές εβδομάδες ή μήνες, όπως είπε.
Συγχρόνως τάχθηκε υπέρ της μη άσκησης μεγάλης πίεσης στη Μ. Βρετανία.
«Για το αν και πότε θα καταθέσει αίτηση αποχώρησης από την Ε.Ε., θα πρέπει να αποφασίσει το ίδιο το κράτος – μέλος. Πρέπει όμως να είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για καμιά χώρα εντός ή εκτός της Ε.Ε», πρόσθεσε.
Σχετικά με ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις εντός της Ε.Ε., ο κ. Αλτμάιερ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του.
Αμφιβάλλει για το αν είναι φρόνιμο να αρχίσει τώρα συζήτηση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Για κάτι τέτοιο απαιτούνται αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών κι αυτό μπορεί να γίνει με ομοφωνία, μια τέτοιου είδους συναίνεση δεν υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή μεταξύ των κρατών μελών, ανέφερε.
Τάχθηκε τέλος υπέρ της εντατικότερης ενασχόλησης με επίκαιρες προκλήσεις, όπως είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ή και της ουκρανικής κρίσης.























































