Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας αρνούνται ότι είναι στα “βήματα του Ισραήλ”

Οι Κούρδοι της Συρίας αρνούνται ότι είναι στα “βήματα του Ισραήλ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κούρδοι της Συρίας διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Μισέλ Κιλό, ενός ηγετών της συριακής αντιπολίτευσης, ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα κράτος στα βήματα του Ισραήλ και τον κατηγόρησαν για ρατσισμό και αρνητή της κουρδικής πραγματικότητας στη Συρία.

Ο Μισέλ Κιλό είχε δηλώσει στη Madar Daily τον Απρίλιο, ότι το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD θέλει να διχοτομήσει τη Συρία. “Δεν θα το επιτρέψουμε, ακόμα κι εάν τους υποστηρίζουν οι ΗΠΑ”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Αν και οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν δύο μήνες, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια φιλοϊσλαμική ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, τις μετέδωσε την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας την οργή των Κούρδων.

Ο Κιλό μεταξύ άλλων αρνήθηκε την ιστορική παρουσία των Κούρδων στη Συρία.

“Εδώ δεν είναι ένα δεύτερο Ισραήλ, δεν μπορούν να αποσπάσουν ένα Κουρδιστάν από τη Συρία, εάν τολμήσουν να διχοτομήσουν τη Συρία θα τους τσακίσουμε”, είπε, δίχως να εξηγήσει ποιοι ακριβώς και πώς θα τσακίσουν τους Κούρδους.

Να σημειωθεί ότι ο Μισέλ Κιλό αν και χριστιανός είναι σύμμαχος με τους ισλαμιστές, ενώ οι υπόλοιποι χριστιανοί της Συρίας είναι είτε σύμμαχοι των Κούρδων, είτε της κυβέρνησης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Οι Κούρδοι έχουν ανακηρύξει τη Ροζάβα, το συριακό Κουρδιστάν, ομόσπονδη αυτοδιοικούμενη επικράτεια εντός Συρίας, πράγμα που έχουν καταδικάσει τόσο οι ισλαμιστές εξεγερμένοι όσο και οι κυβερνητικοί.

Μιλώντας το ARA News ο Μπαντέρ Μουσταφά, μέλος του Κουρδικού Κινήματος Νεολαίας (TCK), είπε: “Ούτε ο Κιλό, ούτε κανείς άλλος μπορεί να σταματήσει την πορεία της Ροζάβα”.

Η Ροζάβα είναι το συριακό Κουρδιστάν, ή αλλιώς δυτικό Κουρδιστάν, και εκτείνεται στη βόρεια Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

“Οι ρατσιστικές δηλώσεις από την αντιπολίτευση δεν αλλάξουν την πραγματικότητα. Η Ροζάβα έχει διεθνή υποστήριξη και περισσότερες από πέντε ισχυρές χώρες έχουν στείλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Ροζάβα”, είπε και… άθελά του έκανε μια σημαντική αποκάλυψη, διότι όλοι γνωρίζουμε μόνο για Αμερικανούς και Γάλλους στρατιωτικούς συμβούλους. Προφανώς είναι και άλλοι δυτικοί εκεί.

Ο Ιντρίς Νασάν, Κούρδος αναλυτής και πρώην αξιωματούχος της κουρδικής αυτοδιοίκησης στη Ροζάβα, είπε με τη σειρά του στο ARA News ότι οι Κούρδοι δεν θέλουν να διαμελίσουν τη Συρία.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι σαν τον Κιλό επιτίθενται στην κουρδική θέση για ομοσπονδία”, είπε και συνέχισε: “Οι Κούρδοι δεν επιδιώκουν ένα ανεξάρτητο κράτος ή να διχοτομήσουν τη Συρία αλλά θα αγωνιστούν για την ελευθερία και την ισότητα μέσα στη συριακή κοινωνία. Οι Κούρδοι δεν καταλαμβάνουν εδάφη, απελευθερώνουν τις πόλεις και τα χωριά τους [από τους τζιχαντιστές] σε συνεργασία και με άλλες εθνότητες της Συρίας”.

Ο Καμάλ Σίντο, σύμβουλος του Συλλόγου για Απειλούμενους Λαούς, στη Γερμανία, είπε στο ARA News ότι η πλειονότητα των Κούρδων στη Συρία είναι αντίθετη με αυτά που δήλωσε ο Κιλό και ότι “τα είπε αυτά για να γίνει αρεστός στην τουρκική κυβέρνηση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr