Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φερχόφστατ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει

Φερχόφστατ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια συνομοσπονδία εθνικών κρατών, τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ομόφωνα και τα οποία δρουν πάντοτε είτε πολύ νωρίς είτε πολύ αργά. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Το διαπιστώσαμε όταν προσπαθήσαμε να παρακάμψουμε την προσφυγική κρίση, με τις γεωπολιτικές κρίσεις και με την κρίση του ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον. Δεν έχουμε πλέον μια Ενωση η οποία να μπορεί να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις στις προκλήσεις.

Νομίζω πως αυτό οδηγεί στους πολίτες σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. να την απορρίπτουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle o πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ.

Τι χρειάζεται η Ευρώπη

Η απάντηση του Βέλγου πολιτικού στο αν μια πιο «στενή» Ενωση αποτελεί τη λύση είναι αρνητική : «Δεν χρειαζόμαστε μια τέτοιου είδους ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Χρειαζόμαστε μια οικονομική κυβέρνηση για την ευρωζώνη, χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και κοινή φύλαξη συνόρων διότι έχουμε τον κοινό χώρο Σένγκεν.

Χρειαζόμαστε μια κοινή άμυνα, διότι διαφορετικά δεν έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική ώστε να αντιμετωπίσουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις. Περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε θα δούμε περισσότερα δημοψηφίσματα σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης, τα οποία θα την απορρίπτουν».

Ο Γκι Φερχόφστατ είπε επίσης ότι αυτό το οποίο απασχολεί τους πολίτες της Ε.Ε. είναι η επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων τους, η ανεργία, η ασφάλεια ή μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Τώρα βλέπουν πως δεν το καταφέρνει η Ε.Ε. και δεν είναι παράξενο που δεν το μπορεί αφού είναι συνομοσπονδία η οποία αποφασίζει ομόφωνα. Δείτε της ΗΠΑ. Αντέδρασαν γρήγορα στην κρίση για να εξυγιάνουν τις τράπεζες τους.

Μετά από εννιά μήνες το είχαν καταφέρει. Εμείς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση η οποία ξεκίνησε πριν 7 χρόνια. Αυτό είναι το πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε αυτό που είναι πραγματικά αναγκαίο. Δεν επιτρέπεται να πούμε απλώς, αφού οι Βρετανοί φεύγουν, ας συνεχίσουμε όπως πριν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr