Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κιργίζιοι συνελήφθησαν ως μέλη του ISIS στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Κιργίζιοι συνελήφθησαν ως μέλη του ISIS στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο Κιργίζιοι οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου στις 28 Ιουνίου, σημειώθηκε η τριπλή επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Οι ύποπτοι οι οποίοι αναφέρονται με τα αρχικά των ονομάτων τους και τις ηλικίες τους ως οι Κ.Β. 25 ετών και Φ.Μ.Ι. 35 ετών ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Στις βαλίτσες τους, η αστυνομία βρήκε θερμικές διόπτρες και στρατιωτικές στολές όπως και δύο διαβατήρια που δεν ανήκουν σε αυτούς.

Μπαράζ συλλήψεων την Κυριακή

Το βράδυ της Κυριακής δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες και φυλάκισε 13 υπόπτους, εκ των οποίων οι 10 είναι Τούρκοι, σε σχέση με την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία έχει συλλάβει 29 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ξένοι, δήλωσε εξάλλου ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Την ίδια ώρα, 49 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση, την τέταρτη και την πιο αιματηρή που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη από την αρχή του έτους, για την οποία δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση την ευθύνη, αλλά οι τουρκικές αρχές την αποδίδουν στο ISIS.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι βομβιστές ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος, ενώ σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή αναφέρονται δύο ονόματα, τα Ρακίμ Μπουλγκάροφ και Βαντίμ Οσμάνοφ, χωρίς να διευκρινίζονται οι εθνικότητές τους.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατονομάσει έναν Τσετσένο ονόματι Άχμεντ Τσατάγεφ ως τον εγκέφαλο της επίθεσης αυτής στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Αυτός φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr