ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσφυγες που δεν έχουν χρήματα, πουλούν τα όργανά τους στους διακινητές

Πρόσφυγες που δεν έχουν χρήματα, πουλούν τα όργανά τους στους διακινητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απίστευτες καταγγελίες, οι οποίες, εφόσον επιβεβαιωθούν, ξεπερνούν κάθε όριο ανεκτικότητας της ανθρώπινης φύσης, έχουν συγκεντρώσει οι ιταλικές αρχές από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να διασχίσουν με κάθε τρόπο τη Μεσόγειο Θάλασσα, φεύγοντας μακριά από την κόλαση του πολέμου και τη σφαγή που συντελείται από το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του.

Η κατάθεση σοκ πρόσφυγα

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός μετανάστη από τη Ερυθραία, όσοι από τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα για τη μετάβασή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους στους διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διοχετεύουν στα δίκτυα παράνομου εμπορίου, τα οποία δρουν σε όλο το πλάτος και το μήκος του πλανήτη και αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη.

Ο Νουρεντίν Βεχαμπρεντί Αττά, ο οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές το 2014, είναι ο πρώτος μετανάστης που καταθέτει επισήμως τη θηριωδία που διεξάγεται στο χάος που επικρατεί στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλιστεί η ζωή του, εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο στην Ιταλία, χρησιμοποιείται κυρίως για υποθέσεις που αφορούν το Μαφία.

Στα 15.000 η τιμή πώλησης

Όπως καταγγέλλει ο πρόσφυγας από την Ερυθραία, όσοι δεν έχουν χρήματα, πουλούν έναντι 15.000 ευρώ τα όργανά τους, κυρίως σε Αιγύπτιους έμπορους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Η κατάθεση του Νουρεντίν εντάσσεται στο πλαίσιο μίας μεγάλης επιχείρησης εναντίον των διακινητών στην Ιταλία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 23 ατόμων και την ταυτοποίηση άλλων 15.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το εγκληματικό γκρουπ απαρτίζεται από 25 άτομα από την Ερυθραία, 12 από την Αιθιοπία και έναν Ιταλό. Οι συγκεκριμένοι ήταν δικτυωμένοι σε πόλεις όπως η Ρώμη, το Παλέρμο, το Αγκριγκέντο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τον έλεγχο που έγινε στη Ρώμη, βρέθηκαν πάνω από 550.000 ευρώ σε μετρητά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ειρήνη δεν είναι αποτροπή

Politico: Η Ελλάδα «σαμποτάρει» τα σχέδιά της για το brain drain – Πώς κατέρρευσε το πρόγραμμα των 80 εκατ. ευρώ

Στο όνομα της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Τουρκία εκπαιδεύει στα σχολεία της μία νέα γενιά νεο-οθωμανών τζιχαντιστών

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr