Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση κόλαφος για Ολάντ: Το 90% των Γάλλων δεν τον θέλει πρόεδρο

Δημοσκόπηση κόλαφος για Ολάντ: Το 90% των Γάλλων δεν τον θέλει πρόεδρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Φρανσουά Ολάντ,

Το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του, είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Ομως, το ποσοστό των Γάλλων που αντιπαθούν τον πρόεδρό τους αιφνιδιάζει ακόμη και τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Σχεδόν το 90% των πολιτών της χώρας αποδοκιμάζουν τον Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του TNS Sofres. Για την ακρίβεια, μόλις το 12% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας κάνει καλή δουλειά.

Και αυτό είναι το χειρότερο ποσοστό που έχει «καταφέρει» ποτέ άνθρωπος που βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση, στην ιστορία των δημοσκοπήσεων, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και πλέον.

Η κατάσταση δεν είναι νέα για τον Ολάντ. Η Washington Post θυμίζει ότι το 2013 τον είχαν χαρακτηρίσει για πρώτη φορά ως τον πιο αντιδημοφιλή πρόεδρο της νεότερης γαλλικής ιστορίας, όταν η δημοτικότητά του έπεσε στο 26%. Ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί, δεν είχε βρεθεί ποτέ κάτω από το «φράγμα» του 30%.

Από τότε όμως, ο Ολάντ καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Η δημοτικότητά του ανέβηκε, για λίγο, πάνω από το 30% μετά από την επίθεση στο Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο το 2015, ενώ κάποιοι είδαν θετικά και την αντίδρασή του έπειτα από το μακελειό στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτή η ώθηση όμως «εξανεμίστηκε» γρήγορα

Γιατί τον αποδοκιμάζουν

Γιατί όμως οι Γάλλοι είναι τόσο δυσαρεστημένοι από τον πρόεδρό τους; Οι αντίπαλοί του επισημαίνουν ότι η οικονομία της χώρας έχει μόλις σταδιακά ανακάμψει από την ύφεση, αλλά πολλά από τα προβλήματα της Γαλλίας παραμένουν άλυτα.

Στη χαμηλή δημοτικότητά του μπορεί να συμβάλει όμως και μία γενική τάση των Γάλλων προς την απαισιοδοξία, γράφει η Washington Post. «Με άλλα λόγια, παρά τη γενική αντίληψη ότι ο Ολάντ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας, ενδεχομένως να είχε υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας αν ήταν ηγέτης μίας άλλης χώρας», καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr