Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ανατίναξαν τον εμίρη του ISIS στην πολιορκημένη Μανμπίτζ

Οι Κούρδοι ανατίναξαν τον εμίρη του ISIS στην πολιορκημένη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας προβεβλημένος τζιχαντιστής και εμίρης (πρίγκιπας) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στην πολιορκημένη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) Μανμπίτζ, σκοτώθηκε το Σάββατο.

Ο Αμπού Χαλίντ Αλ Τουνίσι (Τυνήσιος), εμίρης του ISIS στη Μανμπίτζ, σκοτώθηκε μαζί με τους συμμαχητές του όταν οι SDF χτύπησαν το αυτοκίνητό του μέσα στην πόλη της Μανμπίτζ.

Ο Τυνήσιος οπλαρχηγός (και τζιχαντιστής πρίγκιπας) διοικούσε τις πολιορκημένες δυνάμεις των τζιχαντιστών μετά τον θάνατο του προηγούμενου εμίρη πριν λίγο καιρό, επίσης σε μάχη με τους SDF.

“Ο θάνατος του Αμπού Χαλίντ Αλ Τουνίσι επιβεβαιώθηκε μετά τον βομβαρδισμό του αυτοκινήτου του μέσα στη Μανμπίτζ”, είπε ένας εκπρόσωπος των SDF μιλώντας στο ARA News.

“Τουλάχιστον τέσσερις τζιχαντιστές του ISIS που τον συνόδευαν σκοτώθηκαν μαζί του. Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε από βολή πυροβολικού. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν”.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν πλήρως περικυκλώσει την πόλη Μανμπίτζ και ήδη απελευθερώσαν 110 χωριά και φάρμες στα περίχωρα της πόλης.

Η επιχείριση για τη Μανμπίτζ ξεκίνησε πριν πέντε εβδομάδες και οι Κούρδοι έχουν την αεροπορική υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Στο έδαφος, στο πλευρό των Κούρδων και των συμμάχων τους, μάχονται Αμερικανοί και Γάλλοι καταδρομείς. Επισήμως οι δυτικοί κομάντος προσφέρουν μόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Μανμπίτζ βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πληθυσμός της είναι Κούρδοι, Άραβες και Κιρκάσιοι.

Με τον αποκλεισμό και επικείμενη απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές αποκόπτονται πλήρως από τον έξω κόσμο μέσω Τουρκίας.

Η κοντά στα σύνορα πόλη χρησιμοποιούνταν ως πρώτος σταθμός υποδοχής τζιχαντιστών από το εξωτερικό αλλά και ως ασφαλές πέρασμα εφοδίων και πολεμοφοδίων προερχόμενα από την Τουρκία που προορίζονταν για το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία Κούρδων σοσιαλιστών ανταρτών του YPG, Αράβων δημοκρατικών, Ασσύριων χριστιανών και ορισμένων Τουρκμένων δημοκρατικών που “ξέφυγαν” από τις αγκαλιές της Άγκυρας. Κυρίως δύναμη στις SDF είναι οι Κούρδοι μαχητές και μαχήτριες.

manbij Στον πολεμικό χάρτη βλέπεται την πολιορκία της Μανμπίτζ. Με κίτρινο χρώμα είναι οι SDF και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr