ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερολίνο: «Μπαχαλάκηδες» τραυμάτισαν 123 αστυνομικούς!

Βερολίνο: «Μπαχαλάκηδες» τραυμάτισαν 123 αστυνομικούς!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε βίαια επεισόδια κατέληξε διαδήλωση μελών ακροαριστερών οργανώσεων στο Βερολίνο, στη Γερμανία, κατά της εκκένωσης ενός κτιρίου υπό κατάληψη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά 123 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 86 προσαγωγές, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή η Αστυνομία.

Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «ένα όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και μια «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά» στοιχεία.

Η βιαιότερη διαδήλωση εδώ και δεκαετίες

Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για την βιαιότερη διαδήλωση αυτού του είδους στην γερμανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Βερολίνου.

Εκτός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τις πέτρες και μπουκάλια που πέταγαν οι διαδηλωτές και τις συλλήψεις, η αστυνομία επισήμανε ότι πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ το πλήθος έσπασε βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη.

Πολλοί από τους διαδηλωτές επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την οργή των διαδηλωτών πυροδότησε η μερική εκκένωση ενός κτιρίου, στο Rigaer Strasse, που είχαν καταλάβει παράνομα ακροαριστεροί ακτιβιστές.

Στη διαδήλωση του Σαββάτου συμμετείχαν έως και 3.500 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε αναπτύξει 1.800 άνδρες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD σε ιστορικό υψηλό 28% – Διευρύνει το προβάδισμα από το CDU/CSU του Μερτς

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι – Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη

Θεσσαλονίκη-Εμπρηστική Επίθεση: Στη φυλακή 29χρονος και 26χρονη

Υπόθεση Marfin: Τι λέει η Αστυνομία, τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr