Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός! Οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τρέχοντας τη Χαουίτζα του Ιράκ

Πανικός! Οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τρέχοντας τη Χαουίτζα του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εγκαταλείπουν τρέχοντας την πόλη Χαουίτζα, νοτιοδυτικά του Κιρκούκ, καθώς πλησιάζουν προς την κατεχόμενη πόλη ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Τοπικές πηγές, που επικαλούνται τα ιρακινά Μέσα, ισχυρίζονται ότι πολλοί τζιχαντιστές ξυρίζουν τα γένια τους, μεταμφιέζονται σε πρόσφυγες και εγκαταλείπουν την πόλη.

“Περισσότεροι από τους μισούς τζιχαντιστές που βρίσκονταν στην πόλη την έχουν ήδη εγκαταλείψει και προσπαθούν να φτάσουν σε άλλα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση”, μεταδίδει μια πηγή από την περιοχή.

Μαζί με τους τζιχαντιστές φεύγουν και οι οικογένειές τους, φοβούμενες τα αντίποινα. Οι οικογένειες των φανατικών φυγαδεύονται προς τη Μοσούλη.

Μια πηγή από το Κιρκούκ, που μίλησε στο Alsumaria News, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε τις οικογένειες των οπλαρχηγών του από τη Χαουίτζα στην επαρχία της Νινευή, πριν ο ιρακινός στρατός αποκλείσει την πόλη για να ξεκινήσει πολιορκία.

Η Χαουίτζα βρίσκεται περίπου 50 χλμ νοτιοδυτικά του Κιρκούκ.

Η πόλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, όταν ο ιρακινός στρατός την εγκατέλειψε τρεπόμενος σε άτακτη φυγή.

Οι τζιχαντιστές που ελέγχουν τη Χαουίτζα είναι κυρίως ένοπλοι τοπικών ιρακινών σουνιτικών φυλών που έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος.

Πριν την εισβολή του ISIS η Χαουίτζα είχε πληθυσμό κοντά στους 450.000 κατοίκους, όπου το 98% είναι σουνίτες Άραβες και το 2% σουνίτες Τουρκμένοι.

Στην πόλη λειτουργεί κρατητήριο – φυλακή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που είχε δεχτεί επιδρομή Αμερικανών και Κούρδων κομάντος στις 21 Οκτωβρίου 2015 χάρη στην οποία απελευθερώθηκαν 70 κρατούμενοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr