Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταμπουρωμένοι στο αρχηγείο τους στη Σύρτη οι τζιχαντιστές περιμένουν το τέλος τους

Ταμπουρωμένοι στο αρχηγείο τους στη Σύρτη οι τζιχαντιστές περιμένουν το τέλος τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ενωμένες κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης έχουν περικυκλώσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσα στο αρχηγείο τους στη Σύρτη και δηλώνουν ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών η πλήρης απελευθέρωση της πόλης.

Μια μυστική φυλακή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκαν από τις λιβυκές δυνάμεις στην πόλη Σύρτη της Λιβύης.

Επτά πτώματα βρέθηκαν θαμμένα στον τάφο, που είχε σκαφτεί σε μια φάρμα δυτικά της πόλης, ενώ τρεις αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης μέσα από τη μυστική φυλακή που κρατούνταν από τους τζιχαντιστές.

Οι αιχμάλωτοι, που ήταν σε φρικτή κατάσταση, είπαν ότι το Ισλαμικό Κράτος τους είχε πιάσει εδώ και πολλούς μήνες και τους κρατούσε υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Λίβυων στη Σύρτη για να εξαλείψουν πλήρως από την πόλη και τα περίχωρά της το Ισλαμικό Κράτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Συνεδριακό Κέντρο Ουαγκαντούγκου, ένα μεγάλο και επιβλητικό κτίριο που το Ισλαμικό Κράτος είχε μετατρέψει σε αρχηγείο του.

conferance_center Το συνεδριακό κέντρο στη Σύρτη που το Ισλαμικό Κράτος μετέτρεψε σε αρχηγείο του.

“Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από τα προεδρικά παλάτια κοντά στο λιμάνι και στο Συνεδριακό Κέντρο Ουαγκαντούγκου”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των κυβερνητικών δυνάμεων.

“Μονάδες πεζικού μάχονται σε συνεργασία με ελεύθερους σκοπευτές, ενώ το πυροβολικό και η πολεμική αεροπορία βομβαρδίζουν το συνεδριακό κέντρο και την γύρω περιοχή. Έχουμε σχεδόν ανακαταλάβει όλη τη Σύρτη”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, τον Ιούνιο του 2015.

Οι απώλειες των κυβερνητικών στη μάχη της Σύρτης υπολογίζονται σε 241 νεκρούς και 1400 τραυματίες, από την αρχή της επιχείρισης.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνητικοί έκοψαν την παροχή νερού στους πολιορκημένους τζιχαντιστές μέσα στη Σύρτη, με τον Λίβυο ταξίαρχο Μοχάμεντ Γκάρσι να δηλώνει ότι δεν τους απομένουν παρά μόνο μερικές ημέρες ακόμα πριν την ολοκληρωτική ήττα τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr