ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουσκ: Μην αφήσουμε τη Βρετανία να ωφεληθεί από το Brexit

Τουσκ: Μην αφήσουμε τη Βρετανία να ωφεληθεί από το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιτρέψει στη Βρετανία να επωφεληθεί από το Brexit, καθώς αυτό θα ενθάρρυνε άλλα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να διαλύσουν το μπλοκ, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Θανατηφόρο για την Ε.Ε πιθανό κέρδος του Λονδίνου από το Brexit”

Ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι στόχος των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να είναι η «τιμωρία» ή η «ταπείνωση» των Βρετανών «για αυτό που μας έκαναν». Ταυτόχρονα όμως, κατέστησε σαφές ότι εάν επιτραπεί στο Λονδίνο να κερδίσει από το Brexit, αυτό θα ήταν «θανατηφόρο για την Ε.Ε.».

«Δεν μπορούμε να τους απωθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να ωφεληθούν από το Brexit», είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Polityka.

Σημειώνεται πως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει διαμηνύσει πως η βρετανική κυβέρνηση δεν θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει κατά βούληση τι θέλει να κρατήσει από την ενιαία αγορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νικόλας Φαραντούρης: «Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε όλοι ίδιοι»

Ευρωβαρόμετρο: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ΕΕ ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Νικόλας Φαραντούρης: «Χωρίς ευρωπαϊκά μέταλλα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή άμυνα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr