ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός αναλαμβάνει υπουργός για θα βγάλει τη Βρετανία από την Ε.Ε.

Αυτός αναλαμβάνει υπουργός για θα βγάλει τη Βρετανία από την  Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής ενός νέου υπουργείου το οποίο θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. για την αποχώρησή του από αυτήν, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο της.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ντέιβις, σημαίνον στέλεχος των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο και ατυχήσας αντίπαλος του Ντέιβιντ Κάμερον στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2005, διορίστηκε υπουργός Αρμόδιος για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50”

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε επίσης τον Λίαμ Φοξ, έναν από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, υπουργό Διεθνούς Εμπορίου, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο Φοξ θα κληθεί να συνάψει νέες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μετά την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ. Ο 54χρονος Φοξ διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Κύπρος-Γαλλία υπέγραψαν τη SOFA: Γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος και στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ΚΑΘΕ απειλή

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού χώρου, μιας αντίληψης άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος «βαριά άρρωστος» γιος τους έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση από τον 36ο όροφο πολυτελούς πύργου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr