ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,


















































Πώς το Ισραήλ «έσπασε» το φράγμα της εμβέλειας stealth του F-35 για πλήγματα βαθιά στο Ιράν
Αιφνίδιος θάνατος της Ισραηλινής παραγωγού της σειράς «Τεχεράνη» στην Αθήνα
Ο Τραμπ είπε στον Νετανιάχου «τελείωσε τη δουλειά» αν αποτύχουν οι συνομιλίες με το Ιράν
«Red Code» ενόψει επιδείνωσης του καιρού την Τρίτη 17/2 - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν
Χρήστος Μαυρίκης: Πυροβόλησε και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στα Σπάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την Πέμπτη ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σφυροκόπησε τις θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σιρκάτ και στη Καγιάρα του Ιράκ, 60 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, σκοτώνοντας έναν οπλαρχηγό της οργάνωσης και μερικούς ακόμα τζιχαντιστές.
Μετά την απελευθέρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καγιάρα, οι ιρακινές δυνάμεις αναγκάζουν το Ισλαμικό Κράτος να υποχωρεί προς το βορρά και ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τη Μοσούλη μέσα στους επόμενους μήνες.
Τα αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ παίζουν ρόλο κλειδί στη νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, γιατί δίχως την αεροπορική υποστήριξη της Δύσης οι Ιρακινοί μάλλον θα έχαναν τον πόλεμο από τους τζιχαντιστές.
Πηγή του ιρακινού στρατού αποκάλυψε ότι αμερικανικός βομβαρδισμός σκότωσε τον Μουάφακ Χαουέτζα, κυβερνήτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σιρκάτ, ενώ αυτός βρισκόταν στο χωριό Μαρίρι.
Μαζί του σκοτώθηκαν και δύο τζιχαντιστές που τον συνόδευαν.
Σε άλλα σημεία της Καράγια οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν τρία οχήματα βόμβες, που είχε κατασκευάσει το Ισλαμικό Κράτος, πριν προλάβει να τα χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις αυτοκτονίας.























































