Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεοναζί νοσταλγοί του Μπρέιβικ στο Μόναχο; “Είμαι Γερμανός” – “Είσαι μ@λ@κ@ς” (βίντεο)

Νεοναζί νοσταλγοί του Μπρέιβικ στο Μόναχο; “Είμαι Γερμανός” – “Είσαι μ@λ@κ@ς” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκεχυμένες είναι ακόμα οι πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών στο Μόναχο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από τις γερμανικές Αρχές εάν πρόκειται για τζιχαντιστές ή ακροδεξιούς νοσταλγούς του μακελάρη Μπρέιβικ, ο οποίος τέτοιες μέρες πριν από 5 χρόνια σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία, αφήνοντας πίσω του 77 νεκρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων μικρά παιδιά.

Ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας τρομοκράτης που βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου Olympia κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτό κάποια στιγμή πριν αρχίσει ο τρομοκράτης να πυροβολεί, ακούγεται να φωνάζει “Ich bin Deutsche”, δηλαδή “είμαι Γερμανός”.

Σε απάντηση πολίτες που βιντεοσκοπούσαν φώναξαν πως “είσαι μ@λ@κ@ς” και μετά ξεκίνησε το πιστολίδι.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν πρόκειται για τη δική του φωνή.

Η θεωρία των Γερμανών νεοναζί πάντως ενισχύεται καθώς γερμανικά Μέσα επικαλούνται μαρτυρίες οδηγού ταξί που τόνιζε ότι “δεν ήταν ξένοι”, ενώ την ίδια ώρα γερμανοί αξιωματούχοι που μετέχουν στην επιχείρηση σημειώνουν πως “δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να παραπέμπουν σε ισλαμιστική τρομοκρατία”.

Το ανθρωποκυνηγητό σε όλο το Μόναχο που έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται, καθώς οι τουλάχιστον 3 δράστες παραμένουν ασύλληπτοι σύμφωνα με τις αστυνομίας αρχές της Βαυαρίας.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί έξι νεκροί μέσα στο εμπορικό κέντρο, ενώ ο αριθμός των τραυματιών, που χαρακτηρίζονται “δεκάδες” δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ο μακελάρης της Νορβηγίας

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκορπούσε τον πανικό στη Νορβηγία, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 77 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους που συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο ακροδεξιός Μπρέιβικ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίθεση με βόμβα έξω από τα κυβερνητικά γραφεία στο Όσλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άνθρωποι.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο νησάκι Ουτόγια στην θερινή κατασκήνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπου άνοιξε αδιακρίτως πυρ σκοτώνοντας άλλους 69 ανθρώπους.

Στο μανιφέστο του που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο πριν τα ειδεχθή του εγκλήματα, ο 35χρονος σήμερα Μπρέιβικ δήλωνε μεταξύ άλλων ότι οι πράξεις του αποτελούν μέρος της σταυροφορίας του ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

Καθόλη την διάρκεια της δίκης, όχι μόνο δεν δήλωσε μετανοημένος, αλλά εμφανίστηκε περήφανος για το «έργο» του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr