Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Κολαστήριο τα κρατητήρια για τους στασιαστές

Τουρκία: Κολαστήριο τα κρατητήρια για τους στασιαστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κολαστήριο έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια στην Τουρκία για τους συλληφθέντες ως συμμετέχοντες στο αποτυχημένο πραξικόπημα, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

«Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και στις 48 ώρες», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Κάνει λόγο για στέρηση τροφής, νερού και φαρμάκων, για εξύβριση και απειλές και στις σοβαρότερες περιπτώσεις για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και βιασμούς κατά των κρατουμένων.

Ακόμη, καταγγέλλει ότι ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν.

Δύο δικηγόροι της Άγκυρας έχουν καταγγείλει στη Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με γκλομπς» από την αστυνομία.

Η οργάνωση ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί «επειγόντως» την Τουρκία για «να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης».

Οι καταγγελίες διαψεύσθηκαν από ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε ότι η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν σέβεται τον νόμο είναι παράλογη».

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και ενθαρρύνουμε τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δώσουν αντικειμενικές αναφορές», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Aνδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται

Ερντογάν: Την 19η Μαΐου 1919 ξεκίνησε ο αγώνας είτε της ανεξαρτησίας είτε του θανάτου

Σοσιαλπατριώτες Κούρδοι Συρίας (PYD): «Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου»

Δένδιας για Γενοκτονία Ποντίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των 353.000 θυμάτων»

Η Αρμενία εισέρχεται σε μια από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας της και οι ερασιτέχνες του «ρωσικού κόσμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr