Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βρετανός “Τζιχάντι Τζακ” έγραψε τα τελευταία του λόγια στο Facebook

Ο Βρετανός “Τζιχάντι Τζακ” έγραψε τα τελευταία του λόγια στο Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός Τζακ Λετς (Jack Letts), που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και ταξίδεψε στη Συρία και κατηγορείται ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι “επί του παρόντος” τζιχαντιστής και δεν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, φρόντισε να διευκρινίσει ότι δεν είναι και με την πλευρά των “βρωμερών μη μουσουλμάνων”.

Γράφοντας στο Facebook από τη Συρία, όπου συνεχίζει να βρίσκεται, ο Λετς παραδέχτηκε ότι έχασε τις ανέσεις της πατρίδας του, όπως “τα κεμπάμπ και τα ντόνατς”, αλλά πρόσθεσε ότι γνωρίζει ότι δεν είναι καλοδεχούμενος πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή θεωρείται τρομοκράτης.

“Είναι ενάντιος στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι μαζί σας, βρομεροί μη μουσουλμάνοι”, έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο η οποία θέλει να τη θυμούνται ως τα τελευταία του λόγια γιατί ίσως να σκοτωθεί.

Ο Λετς, από την Οξφόρδη, αποκάλυψε ότι μια φορά παραλίγο να σκοτωθεί από αεροπορική επιδρομή και ότι τη “γλίτωσε” με μια γρατζουνιά, επιμένοντας ότι δεν φοβάται τον θάνατο.

“Δεν στεναχωριέμαι. Όλοι θα πεθάνουμε μια ημέρα. Αδιάφορο εάν θα είναι από αεροπορική επιδρομή… Ένας μουσουλμάνος κατανοεί ότι η ζωή βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Εάν λοιπόν θέλουν να με βομβαρδίσουν, θα με βομβαρδίσουν”, έγραψε.

Ερωτώμενος εάν είναι τρομοκράτης, είπε: “Το εννοείτε με τον ορισμό της αγγλικής κυβέρνησης, ότι [τρομοκράτης] είναι όποιος αντιστέκεται σε ένα μη ισλαμικό σύστημα και ανθρώπινους νόμους; Τότε, βεβαίως, σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό. Υποθέτω ότι είπαν ότι είμαι ένας τρομοκράτης”.

Σε ερώτηση εάν είναι τζιχαντιστής, ο 20χρονος Λετς που πήγε στη Συρία πριν δύο χρόνια, απάντησε:

“Θα πουν αυτό που θέλουν. Στην παρούσα φάση δεν είμαι. Αλλά εκείνοι θα πουν αυτό που θέλουν”. Είπε μάλιστα ότι πήγε στη Συρία “αναζητώντας την αλήθεια και ανθρώπους της αλήθειας και δεν το μετάνιωσε που βρίσκεται στη Συρία”.

Σε μια προηγούμενη ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει ότι μισεί τους γονείς του επειδή “αρνήθηκαν τη θρησκεία της αλήθειας”.

parents_letts Αριστερά ο Τζακ Λετς με τζιχαντιστικό “λουκ” στη Συρία και δεξιά οι γονείς του που κατηγορούνται ότι “χρηματοδότησαν την τρομοκρατία” επειδή του έστειλαν χρήματα στη Συρία.

Οι γονείς του 20χρονου εξισλαμισμένου Βρετανού τζιχαντιστή, Τζον Λετς και Σάλι Λέιν, αναμένουν να δικαστούν με κατηγορίες του αντιτρομοκρατικού νόμου επειδή έστειλαν στον γιο τους λεφτά στη Συρία. Εκείνοι αρνούνται ότι χρηματοδότησαν την τρομοκρατία και η δίκη έχει οριστεί για τον Ιανουάριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιές χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιές συνεχίζουν

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr