Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίκειται εμφύλιος στη Συρία μεταξύ οργανώσεων της Αλ Κάιντα

Επίκειται εμφύλιος στη Συρία μεταξύ οργανώσεων της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία από τις μεγαλύτερες τζιχαντιστικές ένοπλες οργανώσεις στη Συρία, η Χαρακάτ Αχράρ Αλ Σαμ (Ισλαμικό Κίνημα των Ελευθέρων Ανδρών του Λεβάντε), προετοιμάζεται για ένοπλη σύγκρουση με την επίσης τζιχαντιστική Τζουντ Αλ Άκσα (Στρατιώτες του τζαμιού Αλ Άκσα).

Οι δύο οργανώσεις υπήρξαν στο παρελθόν σύμμαχοι, αλλά τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί αρκετές εχθροπραξίες μεταξύ τους στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα.

Σύμφωνα με τοπικούς ακτιβιστές, φίλα προσκείμενους στους ισλαμιστές, ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων της Αχράρ Αλ Σαμ έχει κινητοποιηθεί στη βορειοδυτική ύπαιθρο της επαρχίας Χάμα για να επιτεθούν στις δυνάμεις της Τζουντ Αλ Άκσα.

Η Αχράρ Αλ Σαμ είναι μια οργάνωση που υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Είναι σύμμαχος του Μετώπου Αλ Νούσρα, του κυρίως βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, και η ίδια θεωρείται οργάνωση με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Αυτός είναι κι ο λόγος που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση κι από τις ΗΠΑ.

Η Τζουντ Αλ Άκσα είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Αρχικά δημιουργήθηκε μέσα στους κόλπους της Αλ Νούσρα κι αργότερα συνέχισε ξεχωριστά δίχως όμως να διαταράξει τις σχέσεις της με τη μητρική οργάνωση. Είναι η μόνη αλκαϊντιανή ένοπλη δύναμη που αρνήθηκε να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2016, η Τζουντ Αλ Άκσα σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν από κοινού στον συριακό στρατό νότια του Χαλεπιού για να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των κυβερνητικών με τις δυνάμεις τους που μάχονται μέσα στο Χαλέπι.

Η Τζουντ Αλ Άκσα όχι μόνο δεν μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και συνεργάζεται μαζί του, πράγμα απαράδεκτο για τις υπόλοιπες αλκαϊντιανές οργανώσεις που θεωρούν το Ισλαμικό Κράτος αποστάτες και σφετεριστές.

Δίχως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τη φημολογούμενη επικείμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο τζιχαντιστικών οργανώσεων, προφανώς και πρόκειται για κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των φανατικών ισλαμιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr