Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαιώθηκε η 21χρονη που την είχε “φυλακίσει” ο πατέρας της επειδή φίλησε αγόρι

Δικαιώθηκε η 21χρονη που την είχε “φυλακίσει” ο πατέρας της επειδή φίλησε αγόρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νεαρή Βρετανίδα ζέι εδώ και καιρό «φυλακισμένη» στο σπίτι του Σαουδάραβα πατέρα της στη Τζέντα, και η Βρετανική δικαιοσύνη καταβάλει προσπάθειες να την ελευθερώσει.

Η Αμινά Αλ Τζεφέρι, μεγάλωσε στο Σουόνσι της Ουαλίας και έχει διπλή – Βρετανική και Σαουδαραβική – υπηκοότητα, καθώς ο πατέρας της είναι Σαουδάραβας.

Την απήγαγε επειδή φίλησε ένα αγόρι

Σε ηλικία 17 ετών η Αμινά ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία με τον πατέρα της. Από τότε δεν ξαναγύρισε ποτέ πίσω στη Βρετανία. Η υπόθεση της ήρθε στο φως όταν φίλοι της και συγγενείς της κατήγγειλαν ότι η 21χρονη ουσιαστικά είναι αιχμάλωτη του 62χρονου πατέρα της Μοχάμεντ Αλ Τζεφέρι, ο οποίος δεν την αφήνει αν βγει από το σπίτι του επειδή η κόρη του φίλησε ένα αγόρι.

Η αγωγή στηρίχθηκε σε μια φωτογραφία που η Αμινα έστειλε μέσω Facebook σε έναν παλιό συμμαθητή της και στην οποία εικονίζεται η ίδια μπροστά σε ένα παράθυρο με κάγκελα, πυκνό πλέγμα και λουκέτο.

Η ίδια του δήλωσε ότι ο πατέρας της την πήρε στην Σαουδική Αραβία παρά τη θέλησή της και εξέφρασε παράπονα για το Βρετανικό πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι επαλειμμένα είχε ζητήσει βοήθεια από βουλευτές, τη Βρετανική πρεσβεία στο Ριάντ και φιλανθρωπικές οργανώσεις, χωρίς κανένας να δώσει σημασία.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο δέχθηκε ότι η Αμινά κρατείται από τον πατέρα της, υφίσταται βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους του, δεν σιτίζεται επαρκώς και δεν έχει δικαίωμα να κινηθεί ελεύθερα.

Ο δικαστής ζήτησε από τον 62χρονο Σαουδάραβα να παραδώσει αμέσως στην ενήλική κόρη του τόσο το Σαουδαραβικό όσο και το Βρετανικό διαβατήριό της, αλλά και να καταβάλει τα έξοδά της για την επιστροφή της στη Βρετανία. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση να ενδιαφερθεί με την υπόθεση της Αμινά

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr