ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































H επιβάτης Κέιτι Ίνζερ αυνανιζόταν και βόγκαγε σε βραδινή πτήση της American Airlines
Πρώην πορνοστάρ απάντησε «ναι και όχι» αν το μέγεθος μετράει - Τι άλλο είπε
Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Όταν ο Δένδιας δίνει μάχες για τα εθνικά συμφέροντα, ο Άδωνις μετράει απουσίες στα αμαξοστάσια
Η ντροπή του σοσιαλισμού ο «φιλελές» Πέδρο Σάντσεθ βουλιάζει στα σκάνδαλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κρατά με τη βία χιλιάδες πολίτες μέσα στην Καγιάρα του βορειοδυτικού Ιράκ, με αρκετούς να έχουν ήδη σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.
Ο δήμαρχος Σαλίχ Χασάν Αλί είπε ότι οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν επιτρέπουν στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, απειλώντας τους με βασανιστήρια και θάνατο.
Οι τζιχαντιστές κρατάνε τους πολίτες μέσα στην πόλη για να τους έχουν ανθρώπινες ασπίδες καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προελαύνουν κι απελευθερώνουν τις περιοχές νότια της Μοσούλης.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι περίπου 20 πολίτες σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, φάρμακα και άλλες βασικές ανάγκες.
Στις 9 Ιουλίου ο στρατός του Ιράκ απελευθέρωσε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα.
Από τότε μάχεται με τους τζιχαντιστές προσπαθώντας να απελευθερώσει και την πόλη.
Η Καγιάρα βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης και είναι στρατηγικής σημασίας η απελευθέρωσή της.
Αφού εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος από την Καγιάρα θα εγκατασταθεί σε αυτή το αρχηγείο των Ιρακινών που θα συντονίσει την πολιορκία της Μοσούλης.























































