ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Σύρτη, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δυνάμεις του στρατού της Λιβύης και πολιτοφύλακες κατέλαβαν το «στρατηγείο» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην λιβυκή πόλη Σύρτη, όπως γνωστοποίησε το κέντρο Τύπου των δυνάμεων αυτών σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης μπήκαν στη Σύρτη, 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, την 9η Ιουνίου και κατάφεραν να περιορίσουν τους τζιχαντιστές στο κέντρο της πόλης.

Για να τις υποστηρίξουν, οι ΗΠΑ προχώρησαν στις αρχές του Αυγούστου σε συνολικά 29 αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστικών στόχων στην πόλη, κατόπιν αιτήματος της ΚΕΕ.
«Το συνεδριακό Κέντρο Ουαγκαντούγκου βρίσκεται στα χέρια μας», ανέφερε το κέντρο Τύπου των δυνάμεων της ΚΕΕ, αναφερόμενο σε ένα κτιριακό συγκρότημα που είχε μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη.

Το παρακείμενο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα επίσης ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις της ΚΕΕ, οι οποίες νωρίτερα ανακοίνωσαν πως έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πανεπιστημιούπολη, σε μικρή απόσταση.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας Τύπου, η πλήρης απελευθέρωση της Σύρτης θα ανακοινωθεί μόλις ανακαταληφθούν ορισμένοι τομείς της πόλης που έχουν ακόμα στα χέρια τους οι τζιχαντιστές.

«Απομένουν οι οικιστικές συνοικίες 1, 2 και 3, καθώς και ένα οικιακό συγκρότημα που αποτελείται από βίλες κοντά στη θάλασσα», είπε ο Ρέντα Ίσα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη της πανεπιστημιούπολης, οι δυνάμεις της ΚΕΕ έχασαν ένα από τα αεροσκάφη τους.
Ο Ίσα είπε πως δεν είναι σαφές γιατί συνετρίβη, όμως το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι κατέρριψε το αεριωθούμενο με αποτέλεσμα «να σκοτωθεί» ο πιλότος του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου δεκάδες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις. Μόνο στην πανεπιστημιούπολη «βρέθηκαν τουλάχιστον 20 πτώματα μελών του Ντάες» (σ.σ. αραβικό ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους).























































