Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με παιδιά-βομβιστές προσπαθεί το Ισλαμικό Κράτος να σταματήσει τους Κούρδους

Με παιδιά-βομβιστές προσπαθεί το Ισλαμικό Κράτος να σταματήσει τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε απελπισία οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), από τις βαριές απώλειες που υφίστανται από τη μεγάλη επίθεση των Κούρδων Πεσμεργκά ανατολικά της Μοσούλης [διαβάστε εδώ], χρησιμοποιούν ανήλικους βομβιστές αυτοκτονίας και αυτοκίνητα βόμβες για να ανακόψουν τη θανάσιμη προέλαση.

Πολλοί τζιχαντιστές δεν στέκονται να πολεμήσουν τους Κούρδους, παρότι γνωρίζουν ότι η ποινή για τη λιποταξία είναι θάνατος, και τρέπονται σε άτακτη φυγή.

Οι Κούρδοι επιτίθενται από τα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Μοσούλης.

MOSUL_ATTACK Στον χάρτη με κίτρινο χρώμα βλέπετε τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Τα βέλη δείχνουν την επίθεση.

Ο Ομίντ Γουαλάτι, αξιωματικός των Πεσμεργκά, επιβεβαίωσε στο BasNews τη Δευτέρα, δεύτερη ημέρα της μεγάλης επίθεσης που ξεκίνησε την Κυριακή, ότι το Ισλαμικό Κράτος στέλνει ανήλικους βομβιστές αυτοκτονίας πάνω στις κουρδικές δυνάμεις μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρόνο οι τζιχαντιστές να υποχωρήσουν.

“Πολλά πτώματα τζιχαντιστών κείτονται στο πεδίο της μάχης και οι τρομοκράτες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Από την Κυριακή που ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση των Πεσμεργκά προς τη Μοσούλη έχουν απελευθερωθεί 11 χωριά από τους τζιχαντιστές και 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατεχόμενου εδάφους.

Οι Πεσμεργκά υποστηρίζονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Στην επίθεση συμμετέχουν 2.500 Πεσμεργκά. Στην κεντρική φωτογραφία, φάλαγγα των Πεσμεργκά από την προέλαση της Δευτέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η σφαγή των Εβραίων – Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες – 10χρονη μεταξύ των νεκρών

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ο μανάβης Άχμεντ αλ Άχμεντ πάλεψε με έναν τζιχαντιστή κι έσωσε Εβραίους

Συριακές Αρχές: Ο δράστης της επίθεσης που σκότωσε Αμερικανούς ήταν μέλος των δυνάμεων ασφαλείας

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ο τζιχαντιστής που σκότωσε Εβραίους στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες του Σίδνεϊ – Στους 16 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr