ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (YPG) σκότωσαν 108 τζιχαντιστές του ISIS στη Χασάκα

Οι Κούρδοι (YPG) σκότωσαν 108 τζιχαντιστές του ISIS στη Χασάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γραφείο Τύπου των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν σχετικά με τις τριήμερες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ύπαιθρο νότια της πόλης Σαντάντι στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις YPG 15 χλμ νότια της Σαντάντι στις 23 Αυγούστου, δηλαδή λίγες ώρες πριν την τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία στην περιοχή της Τζαραμπλούς.

“Συμμορίες τζιχαντιστών που συγκεντρώθηκαν από το Ιράκ, τη Ράκα και τη Ντέιρ Αλ Ζουρ επιτέθηκαν στις θέσεις με έξι οχήματα – βόμβες στις τρεις ημέρες. Και τα έξι οχήματα – βόμβες καταστράφηκαν από τις δυνάμεις μας. Επιπλέον, δύο ακόμα οχήματα [των τζιχαντιστών] συμπεριλαμβανομένου ενός χάμερ, καταστράφηκαν από τους μαχητές του YPG”.

Οι YPG ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν συνολικά 108 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις τριήμερες συγκρούσεις με αποτέλεσμα η επίθεση των τζιχαντιστών να αποτύχει.

71 νεκροί τζιχαντιστές μαζί με τον οπλισμό τους περισυνελέγησαν από τους YPG και πάρθηκαν λάφυρα αρκετά οχήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr