ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι της κατεχόμενης Μοσούλης έπιασαν όπλα και σκότωσαν τζιχαντιστές

Κάτοικοι της κατεχόμενης Μοσούλης έπιασαν όπλα και σκότωσαν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Μοσούλης εξεγέρθηκαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οπλισμένοι επιτέθηκαν στους κατοχικούς τζιχαντιστές που εδώ και δύο χρόνια έχουν καταλάβει την πόλη τους.

Σύμφωνα με το BasNews, τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις οδομαχίες που ξέσπασαν.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στη συνοικία Χαμάμ Αλί, όπου οι κάτοικοι και στο παρελθόν είχαν αντιδράσει δυναμικά σε μέτρα και κανόνες που θέλησε να τους επιβάλλει το Ισλαμικό Κράτος.

Τα ιρακινά Μέσα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον πέντε τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν.

Οι συνθήκες ζωής στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, που καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, είναι αφόρητες.

Η απουσία δημόσιων υπηρεσιών, σταθερότητας και ασφάλειας υπό το τζιχαντιστικό καθεστώς είναι αιτίες που έχουν εξοργίσει τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον αντιδρούν ένοπλα στους κατακτητές τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το τάνκερ «Άγιος Φανούριος» διήλθε από τα Στενά του Ορμούζ

Ισραήλ: Μυστική βάση στο Ιράκ για την υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Ξένες πολιτοφυλακές σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr