ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Μοσούλης εξεγέρθηκαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οπλισμένοι επιτέθηκαν στους κατοχικούς τζιχαντιστές που εδώ και δύο χρόνια έχουν καταλάβει την πόλη τους.
Σύμφωνα με το BasNews, τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις οδομαχίες που ξέσπασαν.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στη συνοικία Χαμάμ Αλί, όπου οι κάτοικοι και στο παρελθόν είχαν αντιδράσει δυναμικά σε μέτρα και κανόνες που θέλησε να τους επιβάλλει το Ισλαμικό Κράτος.
Τα ιρακινά Μέσα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον πέντε τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν.
Οι συνθήκες ζωής στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, που καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, είναι αφόρητες.
Η απουσία δημόσιων υπηρεσιών, σταθερότητας και ασφάλειας υπό το τζιχαντιστικό καθεστώς είναι αιτίες που έχουν εξοργίσει τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον αντιδρούν ένοπλα στους κατακτητές τους.























































