Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του Αντνάνι με “εξολόθρευση”

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του Αντνάνι με “εξολόθρευση”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με νέες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις μοναχόλυκων τζιχαντιστών απειλεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τη Δύση μετά τον θάνατο του αρχηγού προπαγάνδας και εκπροσώπου Τύπου των τρομοκρατών, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνάνι, από αεροπορική επιδρομή.

Ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνάνι, που ήταν επικηρυγμένος με 5 εκ. δολάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Από τη στιγμή του θανάτου του την Τρίτη, στην επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει μια σειρά από απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση.

Σε κωδικοποιημένες ομάδες συζήτησης στο Telegram, όπου συνομιλούν μέλη της οργάνωσης, έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα οι προσθέσεις για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα με τζιχαντιστές να απειλούν με “εξολοθρεύσεις”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα SITE που παρακολουθεί τις τζιχαντιστικές δράσεις.

Ο θάνατος του Αντνάνι είναι το τελευταίο σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση, η οποία έχει χάσει πολλούς ηγέτες της από αεροπορικές επιδρομές και έχει απολέσει σημαντικά εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο Αντνάνι θεωρείται ο εμπνευστής και υποκινητής των επιθέσεων μοναχόλυκων, δηλαδή μοναχικών τζιχαντιστών που χωρίς να βρίσκονται σε συνεννόηση με την ηγεσία αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν ένα χτύπημα που έχουν αποφασίσει και καταστρώσει μόνοι τους.

“Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια βόμβα ή να πυροβολήσετε, κανονίστε να συναντηθείτε μόνοι με έναν Γάλλο ή Αμερικανό άπιστο και διαλύστε το κρανίο του με μια πέτρα, σφάξτε τον με ένα μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας, ρίξτε τον από έναν γκρεμό, στραγγαλίστε τον, ή να τον δηλητηριάσετε”, έχει πει σε διαδικτυακό του μήνυμα ο Αντνάνι.

Ο Αντάντι είχε γεννηθεί στη Συρία το 1977. Ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες της οργάνωσης που απέκτησε αναγνωρισιμότητα εξαιτίας της θέσης του ως εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής προπαγάνδας της οργάνωσης.

Είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επικήρυξη μετά τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι. Ο “χαλίφης” έχει 10 εκ. για το κεφάλι του, ο Αντνάνι είχε 5 εκ.

Ο Χισάμ Αλ Χασίμι, τζιχαντολόγος, μιλώντας στη Daily Mail είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα μετά τον θάνατο του Αντνάνι ότι δεν μπορεί πλέον να κρύβει τους ηγέτες του, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι “…οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά στο να σκοτώσουν τον Μπαγκντάντι την επόμενη φορά”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr