Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις φλόγες τυλίχτηκε το κτίριο της οικονομικής διεύθυνσης του ISIS στη Μοσούλη

Στις φλόγες τυλίχτηκε το κτίριο της οικονομικής διεύθυνσης του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις φλόγες τυλίχτηκε την Τρίτη το κτίριο που στέγαζε την οικονομική διεύθυνση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ.

Από την πυρκαγιά το κτίριο υπέστη μεγάλη καταστροφή και ό,τι βρισκόταν στο εσωτερικό του κάηκε ολοσχερώς (έγγραφα, χρήματα, εξοπλισμός κ.α.).

Η οικονομική διεύθυνση των τζιχαντιστών στεγαζόταν σε ένα τριώροφο κτίριο στο κέντρο της Μοσούλης και η τρομοκρατική οργάνωση έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά από τη φωτιά, όπως επιβεβαιώνουν πηγές μέσα από την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ότι πρόκειται για εμπρησμό και για αυτό συνέλαβε τον διευθυντή της υπηρεσίας και πέντε από τους βοηθούς του, ωστόσο η οργάνωση δεν έχει καταλήξει στο ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες.

Οι φλόγες δεν περιορίστηκαν μόνο στο κτίριο της οικονομικής διεύθυνσης, επεκτάθηκαν και σε μια κρύπτη όπλων δίπλα ακριβώς με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και μια ισχυρότατη έκρηξη που συντάραξε την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέλαβε τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014, τις τελευταίες εβδομάδες υφίσταται χτυπήματα μέσα στην κατεχόμενη πόλη από αγνώστους εκτελεστές.

Πολλοί άνδρες του έχουν σκοτωθεί δημοσίως στη Μοσούλη από άγνωστους άνδρες ή γυναίκες που φόραγαν μπούρκα που τους πυροβόλησαν εξ επαφής με πιστόλια με σιγαστήρες.

Σε άλλες περιπτώσεις κάτοικοι πρόβαλαν ένοπλη αντίσταση σε αποσπάσματα τζιχαντιστών ή ξυλοφόρτωσαν τζιχαντίστριες της “θρησκευτικής αστυνομίας”.

Οι τζιχαντιστές αισθάνονται ότι όσο πλησιάζουν τα ιρακινά στρατεύματα προς τη Μοσούλη τόσο “θεριεύει” στο εσωτερικό της ένα κίνημα αντίστασης.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Είναι πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή και πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος είχε πληθυσμό σχεδόν 2.000.000 ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Μπάιντεν: Εφικτή «ακόμα και αύριο» η εκεχειρία στη Γάζα αν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr