Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το προσφυγικό “τελειώνει” τη Μέρκελ – Δεν τη θέλουν ούτε οι δικοί της

Το προσφυγικό “τελειώνει” τη Μέρκελ – Δεν τη θέλουν ούτε οι δικοί της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Άνγκελα Μέρκελ η οποία κινητοποιείται ενόψει των εκλογών του Βερολίνου ενώ την Τετάρτη αναμένεται να «απολογηθεί» στην Bundestag (ομοσπονδιακή βουλή) για την πολιτική των ανοικτών θυρών που την οδήγησαν στην εκλογική πανωλεθρία του κόμματός της, στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο – δυτική Πομερανία, την εκλογική της περιφέρεια.

Η ισχυρή κυρία της Γερμανίας θα ανέβει σε λίγες ώρες στο βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες της ότι η πολιτική της για το προσφυγικό είναι η σωστή.

Ωστόσο, τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο Βαυαρός εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, την πιέζει αφόρητα προκειμένου η σιδηρά κυρία της Γερμανίας να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις σε ότι αφορά το προσφυγικό.

Ο Ζεεχόφερ γνωρίζει καλά πως η κατρακύλα του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, συμπαρασύρει και τους Χριστιανοκοινωνιστές και μάλιστα ενόψει των γενικών εκλογών το 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», η Μέρκελ αφυπνίζεται καθώς έχει πολλά ανοικτά μέτωπα: Οι ομοϊδεάτες της που ήταν εξαρχής αντίθετοι με την πολιτική της στο προσφυγικό έχουν εξεγερθεί, το ίδιο και οι Βαυαροί εταίροι της, οι Χριστιανοκοινωνιστές.

Αλλά και οι Σοσιαλδημοκράτες, που και αυτοί πλαισιώνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, αδράττουν την ευκαιρία εκτοξεύοντας πολλά πυρά κατά της Μέρκελ.

Σε συνέντευξή του χτες στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου, o Χορστ Ζέεχοφερ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του επειδή οι διαδοχικές εκκλήσεις του για «διόρθωση πορείας» δεν εισακούσθηκαν – προπαντός σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

Ο Βαυαρός πολιτικός ζήτησε έναν «ξεκάθαρο προσανατολισμό» των δύο χριστιανικών κομμάτων στα ζητήματα της φορολόγησης, των συντάξεων και της προσφυγικής πολιτικής.

Αυτή η «διασαφήνιση» θα πρέπει να επιτευχθεί ως τον Οκτώβριο.

«Ως τότε θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους χριστιανοδημοκράτες», τόνισε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Ο Ζέεχοφερ θα δώσει μια πρώτη γεύση των προθέσεων του στην προσφυγική πολιτική την ερχόμενη Κυριακή.

Στη συνάντηση της ηγεσίας των κυβερνητικών κομμάτων (χριστιανοδημοκρατών, χριστιανοκοινωνιστών και σοσιαλδημοκρατών) στην καγκελαρία αναμένεται ότι θα καταθέσει εκτενή κατάλογο αιτημάτων που αφορούν το προσφυγικό.

Στο επίκεντρο των προτάσεων θα βρίσκεται η θέσπιση ενός ανώτατου ορίου του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται ετησίως η Γερμανία, κάτι που, τουλάχιστον ως τώρα, απορρίπτουν οι άλλοι δύο εταίροι χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Αχαΐα: 23χρονος Αφγανός βίασε 62χρονη σε χωράφι

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr