ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί ισοπέδωσαν το κτίριο της Ιεράς Εξέτασης του ISIS στη Μοσούλη

Οι Αμερικανοί ισοπέδωσαν το κτίριο της Ιεράς Εξέτασης του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κόμμα Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν -στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ- αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν το κτίριο όπου στεγαζόταν το θρησκευτικό δικαστήριο – ιερά εξέταση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη.

Από τον βομβαρδισμό του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία σκοτώθηκαν 11 πολίτες, προσθέτει το κουρδικό κόμμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γαϊάθ Αλ Σουρτζί, δήλωσε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό:

“Τα αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν σήμερα [Σάββατο] την αυγή το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στη συνοικία Καράτζ, στο κέντρο της Μοσούλης, σκοτώνοντας 11 πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο”.

“Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκαν και αρκετά σπίτια κοντά στο δικαστήριο”, πρόσθεσε ο Σουρτζί.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη της Μοσούλης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, στις 10 Ιουνίου 2014.

Το τελευταίο διάστημα ιρακινά στρατεύματα πλησιάζουν τη Μοσούλη από τα νότια με στόχο να τη θέσουν σε πολιορκία.

Αμερικανικά, συμμαχικά και ιρακινά αεροσκάφη πραγματοποιούν στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας αρχηγεία, διοικητικά κτίρια και οπλαρχηγούς της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Πρεσβευτής Ισραήλ στις ΗΠΑ: Η Τουρκία παραβίασε τις «κοινές κατανοήσεις» στη Συρία – Η Τουρκία ΔΕΝ τηρεί συμφωνίες

Σάρεν Χάσκελ: «Η Συρία θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr