Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας απάντησαν σε τουρκική επίθεση και βομβάρδισαν τουρκικό έδαφος

Οι Κούρδοι της Συρίας απάντησαν σε τουρκική επίθεση και βομβάρδισαν τουρκικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός της Τουρκίας επιτέθηκε την Τετάρτη σε αρχηγείο των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην πόλη Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία.

“Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε το χωριό Χεντίγια στην ύπαιθρο της Τελ Αμπιάντ, στοχεύοντας ένα γραφείο ασφαλείας των YPG”, δήλωσε ο Κούρδος αξιωματικός Σαλίχ Βατί μιλώντας στο ARA News.

Από την επίθεση, που εξαπολύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Ωστόσο, για πρώτη φορά οι κουρδικές δυνάμεις απάντησαν στην τουρκική επίθεση, βομβαρδίζοντας με το δικό τους πυροβολικό θέσεις των τουρκικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Επίσης δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν από την κουρδική απάντηση υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Τούρκων.

“Τονίσαμε στο παρελθόν ότι δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των συνόρων μας. Θα απαντάμε σε κάθε επίθεση του τουρκικού στρατού”, είπε ο αξιωματικός των YPG.

Στις 28 Σεπτεμβρίου εννέα πολίτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό του τουρκικό πυροβολικού στην παραμεθόριο κουρδική πόλη Καχίλα, κοντά στην Τελ Αμπιάντ.

Οι Κούρδοι κατήγγειλαν την Τουρκία ότι τους βομβαρδίζει για να εμποδίσει την προέλασή τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να συνεχίσει αυτές τις παραβιάσεις στα σύνορα. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε και να πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει αυτή η επίθεση ενάντια στον λαό μας”, ανέφερε η ηγεσία του YPG σε ανακοίνωσή της.

Η πόλη Τελ Αμπιάντ απελευθερώθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία των Κούρδων του YPG με Άραβες και Ασσύριους δημοκρατικούς, τον Ιούνιο του 2015.

Από την ημέρα που η Τελ Αμπιάντ πέρασε από τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στους Κούρδους και τους συμμάχους τους, οι Τούρκοι ανά διαστήματα βομβαρδίζουν τις κουρδικές θέσεις.

Οι Κούρδοι έχουν από τη μία να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και από την άλλη να βομβαρδίζονται πισώπλατα από τους Τούρκους.

Μιλώντας στο ARA News ο αξιωματικός των YPG, Χαμπούν Οσμάν, κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στις προσπάθειές του να ανακαταλάβει την Τελ Αμπιάντ.

Η Τελ Αμπιάντ είναι πόλη συνοριακό πέρασμα. Από εκεί το Ισλαμικό Κράτος έκανε εξαγωγή πετρελαίου στην Τουρκία. Οι Κούρδοι θεωρούν ότι οι Τούρκοι θέλουν να “ανοίξουν” πάλι αυτή την πύλη λαθρεμπορίου.

“Πριν οι YPG-SDF απελευθερώσουν την Τελ Αμπιάντ, το Ισλαμικό Κράτος εξήγαγε πετρέλαιο με βυτιοφόρα από αυτό το συνοριακό πέρασμα στη μαύρη αγορά”, λέει ο Οσμάν.

“Όσο το Ισλαμικό Κράτος είχε υπό τον έλεγχό του την Τελ Αμπιάντ, η Τουρκία ουδέποτε του επιτέθηκε. Τώρα που η Τελ Αμπιάντ είναι υπό κουρδικό έλεγχο, ο τουρκικός στρατός διαρκώς επιτίθεται στην περιοχή”, είπε ο ίδιος στο ARA News.

Η Τουρκία έχει συνολικά εξαπολύσει 22 βομβαρδισμούς ενάντια στις κουρδικές θέσεις από την πλευρά των συνόρων της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr