ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επέβαλε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στη Μοσούλη την Πέμπτη από τις 20.00 μέχρι τις 05.00 τα ξημερώματα.

“Το Ισλαμικό Κράτος ενημέρωσε τις αστυνομικές του δυνάμεις να επιβάλλουν μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στη Μοσούλη από τις 20.00 μέχρι τις 05.00 για άγνωστους λόγους”, μεταδίδει το ιρακινό Al Sumaria News.

“Παρατηρήθηκε ασυνήθιστη κίνηση φορτηγών που μεταφέρουν ξύλινα κιβώτια -που πιστεύεται ότι περιέχουν όπλα- προς συγκεκριμένα σημεία μέσα στη Μοσούλη”, προσθέτει το Al Sumaria.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, τον Ιούνιο του 2014.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Μοσούλη και υπολογίζονται σε 10.000 άνδρες (μπορεί να είναι και περισσότεροι) κάνουν πολεμικές προετοιμασίες για να αντέξουν την επικείμενη πολιορκία τους από τον ιρακινό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ.

Η έναρξη της πολιορκίας της Μοσούλης αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Δεν θα είναι μια εύκολη μάχη. Οι τζιχαντιστές έχουν οχυρώσει ολόκληρες γειτονιές της πόλης και λέγεται ότι έχουν μεταφέρει από τη Συρία μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συγκρότησαν «ελίτ» ιρακινούς σιιτικούς πυρήνες για να επιτεθούν σε γείτονες του Κόλπου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr