Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες μέλη του ISIS στη Μοσούλη διαχωρίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Εκατοντάδες μέλη του ISIS στη Μοσούλη διαχωρίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To BasNews μεταδίδει, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, ότι εκατοντάδες ένοπλοι Ιρακινοί -κάτοικοι της Μοσούλης– που είχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), περιμένουν να ξεκινήσει η επίθεση του ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Σαμπάχ Αλ Νομάν, εκπρόσωπος της ιρακινής αντιτρομοκρατικής, επιβεβαίωσε την πληροφορία και πρόσθεσε ότι αυτοί οι άνδρες που είναι από τη Μοσούλη διαχωρίστηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης, πράγμα που φανερώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος χάνει και την όποια λαϊκή υποστήριξη είχε από ντόπιους.

Ο Νομάν επιβεβαίωσε ότι κάποιοι από αυτούς τους ένοπλους κατοίκους της Μοσούλης, που υπήρξαν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διοχέτευσαν σημαντικές πληροφορίες στις Αρχές σχετικά με θέσεις, στρατώνες και αρχηγεία της οργάνωσης μέσα στην όλη.

Νωρίτερα μεταδώσαμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανακάλυψε μια ομάδα τζιχαντιστές του που είχαν αποφασίσει να περάσουν με την κυβερνητική πλευρά και τους έπνιξε μέσα στη Μοσούλη.

Συγκεκριμένα, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσε 58 μέλη του στη Μοσούλη με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε συνωμοσία κατά της οργάνωσης.

Επικεφαλής της συνωμοσίας ήταν ένας οπλαρχηγός, μέλος της ηγεσίας των τρομοκρατών.

Οι συνωμότες εκτελέστηκαν την Παρασκευή με φριχτό τρόπο, τους έπνιξαν.

Μεταξύ των 58 ήταν και ένας τοπικός βοηθός του «χαλίφη» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο άνδρας αυτός θεωρήθηκε αρχηγός της συνωμοσίας. Η οργάνωση δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του για λόγους ασφαλείας της.

Η συνωμοσία λέγεται ότι λειτουργούσε ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στη Μοσούλη, που αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες την έναρξη της πολιορκίας της από τις ιρακινές δυνάμεις.

Οι συνωμότες θα «έσπαγαν» τις άμυνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από μέσα ώστε να προωθηθεί ο ιρακινός στρατός.

Η επικείμενη πολιορκία της Μοσούλης θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που δόθηκε στο έδαφος του Ιράκ από το 2003.

Εάν η Μοσούλη απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, που την κατέλαβε τον Ιούνιο του 2014, το «χαλιφάτο» θα καταρρεύσει στα εδάφη του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Χισάμ Αλ Χασίμι, ειδικό σε θέματα που αφορούν το Ισλαμικό Κράτος, οι συνωμότες αποκαλύφθηκαν αφού βρέθηκε ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ενός εξ αυτών.

Στο SMS γινόταν αναφορά για μυστική μεταφορά όπλων. Οι συνωμότες ομολόγησαν ότι έκυρψαν όπλα σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα οποία θα υποκινούσαν εσωτερική εξέγερση.

Όλο το σχέδιο ήταν σε συνεννόηση με τον ιρακινό στρατό.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε τη λίστα με τα 58 ονόματα των εκτελεσθέντων σε τοπικό νοσοκομείο για να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους. Οι 58 θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Ότι οι ιρακινές Αρχές “δίνουν” την πληροφορία ότι εκατοντάδες ντόπιοι τζιχαντιστές διαχωρίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σημαίνει δύο πράγματα:

α) Ή το κάνουν σκόπιμα, για να καλλιεργήσουν διχόνοια και υποψίες μεταξύ των τζιχαντιστών που έχουν οχυρωθεί στην πόλη, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός της σύλληψης των 58, ή β) πράγματι έχει συμβεί αυτό που λένε και οι “εκατοντάδες” πρώην τζιχαντιστές βρίσκονται σε σημείο που δεν μπορεί να τους βλάψει το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr