ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Άμαχοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μοσούλη κατήγγειλαν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άρχισε να χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες καθώς οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά προελαύνουν προς την πόλη.
Οι κυβερνητικές και κουρδικές δυνάμεις απέχουν 20 και 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Πολίτες που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ιρακινές Αρχές είπαν ότι περισσότερες από 100 οικογένειες μεταφέρθηκαν από τους τρομοκράτες στα ανατολικά προάστια της πόλης για να γίνουν “ασπίδες” των τρομοκρατών.
“Είναι ξεκάθαρο ότι το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες βάζοντας οικογένειες σε κτίρια που αποτελούν στόχους αεροπορικών επιδρομών”, είπε ο Αμπού Μαχίρ, που ζει κοντά στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης.
Μέσα στην ιρακινή μεγαλούπολη είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 1,3 εκ. άμαχοι και ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος ίσως χρησιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανοίξει διαδρόμους για να μπορούν οι πολίτες να διαφεύγουν μέσα από την πόλη, ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος προς το παρόν δεν επιτρέπει σε κανέναν να την εγκαταλείψει.
Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Πριν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 είχε τουλάχιστον 2 εκ. κατοίκους.























































