Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τουρκμένοι μισθοφόροι του Ερντογάν θέλουν να επιτεθούν στο Χαλέπι

Οι Τουρκμένοι μισθοφόροι του Ερντογάν θέλουν να επιτεθούν στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 24 Αυγούστου 2016 ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του Τουρκμένοι της Συρίας, της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ, εισέβαλαν στη βόρεια Συρία δυτικά του Ευφράτη και κατέλαβαν τη συριακή συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Τώρα οι ίδιοι παραστρατιωτικοί μισθοφόροι του Ερντογάν δηλώνουν στο Reuters ότι θέλουν να καταλάβουν και το Χαλέπι.

“Ο πιο σημαντικός μας στόχος είναι να σπάσουμε την πολιορκία του Χαλεπιού. Αδέλφια μας του FSA είναι παγιδευμένα σε αυτό”, δήλωσε στο Reuters ο Ισμαήλ, οπλαρχηγός της τουρκμενικής-τουρκικής Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ.

Ο FSA, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ξεκίνησε ως μια δύναμη του στρατού της Συρίας που στασίασε κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Σήμερα είναι απλά μια ανύπαρκτη οργάνωση ομπρέλα – σφραγίδα, που ο καθένας μπορεί να επικαλείται ότι μετέχει σε αυτήν. Ο FSA είναι το άλλο όνομα για συμμορίες της Αλ Κάιντα και μισθοφόρους της Τουρκίας. Όταν όλοι αυτοί δεν θέλουν να δηλώσουν την κανονική τους ταυτότητα, δηλώνουν FSA.

jarablus2 Οι μισθοφόροι του Ερντογάν έχουν και παιδιά στρατιώτες ανάμεσά τους. Αυτό φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαιτέρως όσους συνεχίζουν να αποκαλούν τον Ερντογάν “σύμμαχο” αντί για “εγκληματία πολέμου”. Η φωτογραφία είναι του Reuters.

Ο Ισμαήλ, που είναι Τουρκμένος δηλαδή Τούρκος της Συρίας, δηλώνει στο Reuters σχετικά με την επιθυμία τους να πάνε στο Χαλέπι: “Αυτό είναι δική μας ιδέα, αλλά μέσα στις ερχόμενες ημέρες θα τη συζητήσουμε και με τα αδέλφια μας Τούρκους”.

Ωστόσο, όσο κι εάν επιθυμεί κι ο ίδιος ο Ερντογάν το Χαλέπι έχει σύγκρουση στο θέμα αυτό με τον Πούτιν. Γιατί και ο Πούτιν θέλει το Χαλέπι. Εάν ο Ερντογάν επιδιώκει μια συμμαχία με τη Ρωσία οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο τι λέει για το Χαλέπι και πρωτίστως τι κάνει.

“Η οικογένειά μου πεινάει στο Χαλέπι. Χιλιάδες πεινάνε… ο Ερντογάν άφησε εκεί τους ανθρώπους μας να πεθάνουν, μας εγκατέλειψε”, λέει στο Reuters ένας άλλος Τουρκμένος κάτοικος της Τζαραμπλούς, ο οποίος εξήγησε ότι η γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του είναι στο ανατολικό Χαλέπι.

“Πούλησε το Χαλέπι στους Ρώσους και τους Ιρανούς. Έκαναν συμφωνία και δεν νοιάζονται πλέον για το Χαλέπι”.

Πράγματι, υπάρχει η πληροφορία και το TRIBUNE την έχει μεταδώσει, ότι ο Ερντογάν συμφώνησε να αφήσει το Χαλέπι στους Ρώσους με αντάλλαγμα να τον αφήσουν να καταλάβει εδάφη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Αυτή όμως μπορεί να είναι απλά μια προσωρινή συμφωνία. Ο Ερντογάν δεν έχει παραιτηθεί ούτε από το Χαλέπι, ούτε από τη Μοσούλη στο Ιράκ.

“Έχουμε βάλει στην άκρη προς το παρόν την επιθυμία μας να πολεμήσουμε τον Άσαντ. Δεν την έχουμε όμως ξεχάσει”, λέει στο Reuters o Μπεσάμ Μουχάμεντ, ένας 40χρονος μισθοφόρος της Τουρκίας.

“Δεν κάναμε όλη αυτή την πορεία απλά για να καταλάβουμε την Τζαραμπλούς και να μείνουμε εδώ”, προσθέτει.

“Η μάχη εδώ για την Τζαραμπλούς ήταν εύκολη, αλλά η μάχη για την Αλ Μπαμπ θα είναι πολύ δυσκολότερη. Εδώ δεν είχαμε πολύ αντίσταση. Εγκατέλειψαν την πόλη και εμείς μπήκαμε”, είπε στο Reuters ο Μαχμούτ, ένας 26χρονος παραστρατιωτικός που φορούσε κράνος της τουρκικής αστυνομίας.

“Δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ ή στην Αλ Μπαμπ. Επόμενο είναι το Χαλέπι”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το TRIBUNE “δανείστηκε” από το ρεπορτάζ του Reuters μόνο τις δηλώσεις των τζιχαντιστών. Τα άλλα σχόλια είναι δικά μας.

*Στην κεντρική φωτογραφία, από το Reuters, Τουρκμένοι ένοπλοι της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ στην Τζαραμπλούς κάτω από το πορτρέτο του Ερντογάν που έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία της κατεχόμενης συριακής πόλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr