Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην “πρωτεύουσα” Ράκα

Ισλαμικό Κράτος: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην “πρωτεύουσα” Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από την Τετάρτη τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη Ράκα της Συρίας, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), έχουν ενταθεί.

Όπως μεταδίδουν τοπικοί μιντιακοί ακτιβιστές, οι τζιχαντιστές επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και έστησαν καινούργια μπλόκα – σημεία ελέγχου.

“Το Ισλαμικό Κράτος έστησε μπάρες μεταξύ των κυρίως συνοικιών της Ράκα”, είπε ο ακτιβιστής Αμπντουλκαρίμ Αλ Γιούσεφ μιλώντας στο ARA News. “Νέα σημεία ελέγχου έχουν δημιουργηθεί σε όλη την πόλη”.

Δεκάδες κάτοικοι της Ράκα συνελήφθησαν από το Ισλαμικό Κράτος με την κατηγορία ότι παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στην πόλη καταφθάνουν συνεχώς τζιχαντιστές από τη Μοσούλη του Ιράκ. Αυτός λέγεται ότι είναι ο κυρίως λόγος για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Ράκα.

“Περισσότερα από 20 οχήματα πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στη Ράκα το βράδυ της Τρίτης, μεταφέροντας τζιχαντιστές και όπλα”, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Σ. Αγουάντ.

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι διέφυγαν από την επαρχία Νινευή του βορειοδυτικού Ιράκ παίρνοντας τον δρόμο Μπαάτζ για τη Συρία.

Λέγεται επίσης ότι οι τζιχαντιστές που έφυγαν από το Ιράκ είχαν μαζί τους και αμάχους.

Ο δρόμος Μπαάτζ δεν εμφανίζεται στους χάρτες γιατί τον άνοιξε το Ισλαμικό Κράτος για να συνδέσει τη Ράκα της Συρίας και με τη Μοσούλη του Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Στάσιμες οι σχέσεις Δαμασκού και Αυτόνομης Διοίκησης Β/Α Συρίας – Αδιέξοδο στις συνομιλίες

Διαδηλώσεις Δρούζων στη Σουέιντα: Απαίτηση για «αυτοδιάθεση» στην επέτειο της πτώσης Άσαντ

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

Καραχάλιος για Καρυστιανού: Η «Γερόντισσα από τη Συρία» όριζε τις κινήσεις της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr