ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής: “Τουρκικό ελικόπτερο μας μετέφερε για να επιτεθούμε στο Κιρκούκ”

Τζιχαντιστής: “Τουρκικό ελικόπτερο μας μετέφερε για να επιτεθούμε στο Κιρκούκ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστής μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που αιχμαλωτίστηκε από τους Κούρδους στο Κιρκούκ, ομολόγησε ότι τουρκικά ελικόπτερα μετέφεραν τους τζιχαντιστές κοντά στην υπό κουρδικό έλεγχο ιρακινή πόλη ώστε να της επιτεθούν αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την είδηση αναμεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF από το αραβόγλωσσο Bedir News.

Ο αιχμάλωτος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι το τουρκικό κράτος οργάνωσε την επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κιρκούκ.

“Ένα ελικόπτερο που ανήκει στο τουρκικό κράτος μας μετέφερε στο χωριό Σερέτεπε στα βόρεια του Κιρκούκ. Στη συνέχεια μας μετέφεραν στο κέντρο της πόλης του Κιρκούκ. Αποστολή μας ήταν να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας το κυβερνείο και δημόσιες υπηρεσίες, για αυτό τον λόγο επιτεθήκαμε και στις συγκεκριμένες περιοχές”.

Το χωριό Σερέτεπε (Σεϊράν Τεπέ) βρίσκεται στην περιοχή Λαϊλάν του Κιρκούκ.

Περίπου 100 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στο Κιρκούκ, οι 75 σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι αιχμαλωτίστηκαν.

Εάν αυτή η ομολογία αποδειχθεί φυσικά και δεν μας λέει κάτι καινούργιο, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο φανερώνει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για την επίτευξη των ιμπεριαλιστικών της σχεδιασμών στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr