ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα επίθεση στο Κιρκούκ ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος με 300 βομβιστές αυτοκτονίας

Νέα επίθεση στο Κιρκούκ ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος με 300 βομβιστές αυτοκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρακινά δημοσιεύματα τη Δευτέρα αναφέρουν ότι οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας και ήταν ο επικεφαλής της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές την Παρασκευή στην πόλη Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ, ομολόγησε στους Κούρδους Πεσμεργκά που τον ανέκριναν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει νέα ομαδική επίθεση αυτοκτονίας στο Κιρκούκ με τη συμμετοχή εκατοντάδων τζιχαντιστών.

Συγκεκριμένα, ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός ισχυρίστηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να χτυπήσει την πόλη Κιρκούκ με 300 βομβιστές αυτοκτονίας.

Η ιστοσελίδα Al Mada Press μεταδίδει: “Ο επικεφαλής της επίθεσης που εξαπολύθηκε από το Ισλαμικό Κράτος την Παρασκευή στο Κιρκούκ, ομολόγησε ότι η οργάνωση σχεδιάζει να επιτεθεί στην περιοχή ξανά”.

“Ο αιχμάλωτος αρχηγός ομολόγησε ότι 300 βομβιστές αυτοκτονίας είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε επίθεση που θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία [του Κιρκούκ]”, προσθέτει το Al Mada.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η ύπατη επιτροπή ασφάλειας της επαρχίας του Κιρκούκ ανακοίνωσε τη σύλληψη του επικεφαλής τζιχαντιστή της επίθεσης στο Κιρκούκ. Στη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν 74 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και αρκετοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Η επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απέτυχε, αλλά οι συγκρούσεις κράτησαν από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Μυστική βάση στο Ιράκ για την υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Ξένες πολιτοφυλακές σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr