Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ “υπέκυψε” στον Ερντογάν: Ακύρωσε συναυλία για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Μέρκελ “υπέκυψε” στον Ερντογάν: Ακύρωσε συναυλία για τη γενοκτονία των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε συναυλία της Συμφωνικής της Δρέσδης στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα της συναυλίας ήταν η γενοκτονία των Αρμενίων. Προσκεκλημένος ήταν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο μήνα και θα παρουσιαζόταν στο γερμανικό Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Η συναυλία όμως τώρα τελικά δεν θα δοθεί. «Οι χώροι του Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη δεν θα διατεθούν στις 13 Νοεμβρίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Η Συμφωνική της Δρέσδης είχε προσκαλέσει προηγουμένως τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Πολιτισμού Ναμπί Αβτσί. Η πρόσκληση όμως εξελήφθη ως πρόκληση από την τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του να αναφέρει ότι «Οι προσκλήσεις στην εκδήλωση εστάλησαν χωρίς τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών».

Τουρκικές πιέσεις για ματαίωση της συναυλίας

Η Συμφωνική της Δρέσδης είχε σκοπό να παρουσιάσει το έργο «Aghet», το οποίο πραγματεύεται την γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια. Στη δεξίωση που θα δινόταν επρόκειτο να συστηθεί και μία εταιρεία αρμενικής, τουρκικής και γερμανικής φιλίας. Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε πως η συναυλία αναβάλλεται χωρίς όμως να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Η Άγκυρα είχε ζητήσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο να διακοπεί η χρηματοδότηση της συναυλίας από την ΕΕ, δεδομένου ότι η Τουρκία αρνείται πεισματικά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μετά από το ψήφισμα της γερμανικής βουλής για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων τον περασμένο Ιούνιο, η τουρκική κυβέρνηση δεν έδινε άδεια σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ και τους Γερμανούς στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί. Όταν αργότερα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ψήφισμα δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών αποκλιμακώθηκε. Έτσι στις αρχές Οκτωβρίου γερμανοί βουλευτές μπόρεσαν να επισκεφθούν τελικά τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ.

ΠΗΓΗ:DPA, dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr