Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Γιλντιρίμ σε Σουλτς: “Δεν ευθυγραμμιζόμαστε με απειλές!”

Επίθεση Γιλντιρίμ σε Σουλτς: “Δεν ευθυγραμμιζόμαστε με απειλές!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι με την επιχείρηση εναντίον της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, η Τουρκία έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.

Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι “δεν θα μάθουμε από εσάς τι είναι ελευθερία του Τύπου” και απευθυνόμενος προς την την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Άγκυρα δεν κοιτάει τις κόκκινες γραμμές του Σουλτς.

“Πάνω από την δική σου γραμμή κάνουμε κι εμείς γραμμή. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που ευθυγραμμίζεται με απειλές. Όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε διαφήμιση της τρομοκρατικής οργάνωσης που ήταν οι κόκκινες γραμμές σας; Δεν θα μάθουμε για την ελευθερία του τύπου από εσάς”, τόνισε ο ίδιος και ανέφερε ότι αυτοί που στηρίζουν το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν δεν είναι αθώοι.

Η σημερινή δήλωση έγινε με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη 9 ατόμων που εργάζονται στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet ανάμεσά τους και τον αρχισυντάκτη εφημερίδας Μουράτ Σαπουντζού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, υπάρχει απόφαση για τη σύλληψη 13 ατόμων ενώ διεξάγεται έρευνα σε βάρος της εφημερίδας για κατηγορίες που σχετίζονται με «εγκλήματα εξ ονόματος» Κούρδων αυτονομιστών και για τις σχέσεις της με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μετά τη χθεσινή σύλληψη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανέφερε ότι η Τουρκία βρίσκεται ενόψει ενός αντιπραξικοπήματος.

«Εκείνοι που έφεραν το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και είναι επικεφαλής της χώρας δεν μπορούν να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με τη δικαιολογία ότι στηρίζουν το κίνημα Γκιουλέν. Όλοι ταχθήκαμε απέναντι στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ενώ αυτό θα έπρεπε να διευρύνουμε, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με ένα αντιπραξικόπημα.

Γίνεται εκμετάλλευση του πραξικοπήματος προκειμένου να ασκηθεί πίεση εναντίον των ΜΜΕ” τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr