Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι φοβούνται αμερικανικό παιχνίδι με τους Κούρδους με στόχο τη Ράκα

Οι Ρώσοι φοβούνται αμερικανικό παιχνίδι με τους Κούρδους με στόχο τη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να συμπεριλάβουν τους Κούρδους της βόρειας Συρίας στην στρατιωτική επιχείριση – πολιορκία για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα, στη Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), θα μπορούσε να οδηγήσει στην ισχυροποίηση των φυγόκεντρων τάσεων στη Συρία, εκτιμά ο Αλεξάντερ Μαμπάκοφ, Ρώσος γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Ρωσική Άνω Βουλή – Γερουσία), μιλώντας στη ρωσική Izvestiya.

“Η μόνη δύναμη που είναι ικανή σε βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες το [κουρδικό] YPG είναι σημαντικό μέρος”, δήλωσε ο διοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού, Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μόνος στρατός στο έδαφος της Συρίας που οι Αμερικανοί θεωρούν αξιόπιστο και σύμμαχό τους είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

“Είναι δύσκολο υποθέσουμε ότι τα αμερικανικά σχέδια για τη Ράκα βασίζονται σε μια ειλικρινή διάθεση να εγκαθιδρυθεί μια ειρηνική ζωή στη Συρία. Και λόγω αυτού, είναι πιθανό πίσω από το σχέδιο να χρησιμοποιηθούν οι Κούρδοι για να εκκαθαρίσουν την πόλη από τους τζιχαντιστές του ISIS να κρύβεται η πρόθεση να υποστηριχτεί η ιδέα της ομοσπονδιοποίησης της Συρίας και ειδικότερα η δημιουργία της κουρδικής αυτόνομης περιοχής”, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπαμπάκοφ.

Νωρίτερα φέτος οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προτείνει να μοιραστεί η Συρία σε ξεχωριστές σφαίρες επιρροής, δήλωσε ο Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμύνης στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή). Η Ρωσία απέρριψε αυτή την πρόταση. Η Ρωσία επαναλΑμβάνει ότι πάντοτε υποστήριζε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Την πρόταση των Κούρδων, για μια συριακή ομοσπονδία, έχουν καταδικάσει τόσο η κυβέρνηση Άσαντ στη Δαμασκό όσο και οι τζιχαντιστές που πολεμάνε για να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Κούρδο ηγέτη Σαλέχ Μουσλίμ, “η απελευθέρωση της Ράκα είναι προτεραιότητα για τους Κούρδους”.

“Αφού η επίθεση στη Ράκα θα γίνει υπό την ηγεσία των υποστηριζομένων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), είναι λογικό μετά την κατάληψή της θα ενταχθεί σε ένα δημοκρατικό ομοσπονδιακό σύστημα που δημιουργήθηκε από εμάς στη βόρεια Συρία”, δήλωσε ο Χεσό Γαρίμπ, αντιπρόσωπος του PYD (του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος στη Συρία) στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Το Σύνταγμα της Συρίας δεν επιτρέπει ομοπονδιοποίηση ή αυτονομία σε περιοχές της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ισχυρίστηκε ότι Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να “μοιράσουν” μεταξύ τους τη Συρία και να εξολοθρεύσουν τους υποστηριζόμενους από την Αμερική Κούρδους της Συρίας. Διαβάστε εδώ: Yeni Safak: Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν – Το Χαλέπι στους Τούρκους και σφαγή Κούρδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr