Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Συρίας (SDF): Καμιά ρωσοτουρκική συμφωνία δεν θα μας εμποδίσει να πολεμάμε το ISIS

Κούρδοι Συρίας (SDF): Καμιά ρωσοτουρκική συμφωνία δεν θα μας εμποδίσει να πολεμάμε το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο συνταγματάρχης Ταλάλ Σιλό, επίσημος εκπρόσωπος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αγώνας των δυνάμεών τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βόρεια Συρία θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τις τουρκικές προσπάθειες να τον εμποδίσουν.

Η δήλωση αυτή αναφερόταν στον ταυτόχρονο βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το τουρκικό πυροβολικό με τους όλμους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ενάντια σε θέσεις Κούρδων ανταρτών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Απάντησε και στις πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τη Μόσχα να εμποδίσουν από κοινού τις “αμερικανόφιλες” Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους στη Συρία.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ARA News ο συνταγματάρχης Ταλάλ Σιλό δήλωσε ότι ακόμα κι εάν υπήρχε ρωσοτουρκική συμφωνία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν την εκστρατεία τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ιδρύθηκαν για να πολεμήσουν την τρομοκρατία, να πολεμήσουν το ISIS. Αυτός είναι και ο λόγος που κερδίσαμε διεθνή υποστήριξη, κυρίως αμερικανική”, είπε.

“Έχουμε στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με κοινό συμφέρον να εξολοθρεύσουμε την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να απελευθερώσουμε τη Συρία και όλο τον κόσμο από αυτούς τους τρομοκράτες”, είπε ο Συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο των SDF ενάντια στο ISIS.

“Η τρομοκρατία του ISIS έφτασε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και το πεζικό μας μάχεται για λογαριασμό όλου του ελεύθερου κόσμου”, είπε.

“Οι προηγούμενες νίκες μας επί του Ισλαμικού Κράτους απέδειξαν τις δυνατότητές μας στο να πολεμάμε και να νικάμε την τρομοκρατική οργάνωση”.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι και σύμμαχος της Ελλάδας, αφού η χώρα μας συμμετέχει στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr